Stiri calde

Doliu național. Ce scrie presa internațională despre funeraliile Regelui Mihai I

Presa intrenaţională relatează evenimentele legate de funeraliile Regelui Mihai I. Zeci mii de oameni şi-au prezentat ultimele omagii la catafalcul regelui. Peste Prut, unul dintre site-urile de ştiri marchează chiar cu doliu prima pagină, relatează Digi 24.

Doliu pe prima pagină a ziarului online din Republica Moldova Deschide.md, publicată în întregime alb-negru. „Adio, Majestate!” scrie pe antet.

Publicaţia scrie despre satul ce poartă numele uneia dintre reginele României, unde steagurile au fost coborâte în bernă pentru Regele Mihai, în ciuda faptului că preşedintele moldovean a refuzat să declare doliu naţional.

„Lecție de demnitate pentru antiromânul Dodon: Un sat din raionul Soroca este în doliu în memoria Regelui Mihai”. Despre acelaşi gest scrie şi Timpul: Locuitorii comunei Regina Maria deplâng moartea „Regelui Mihai I al tuturor românilor”. Sătenii au plecat capetele pentru un minut de reculegere, relatează jurnaliştii moldoveni.

Basarabenii au adus flori şi au aprins lumânări la sediul Ambasadei României la Chişinău şi au lăsat mesaje de condoleanţe, consemnează şi Ziarul Naţional din Republica Moldova, sub titlul „OMAGIU pentru Regele Mihai: Basarabenii vin cu flori și lumânări la Ambasada României și lasă mesaje în Cartea de Condoleanțe”

Despre omagiile aduse Regelui Mihai scrie şi publicaţia franceză Paris Match. ”Mii de români de toate vârstele s-au perindat cu flori şi lumânări la Palatul Regal din Bucureşti. Au stat ore întregi la rând pentru a se putea înclina în faţa sicriului”, scrie revista franceză.

Peste Ocean, LA Times a publicat un articol în care descrie funeraliile de la Bucureşti: „Mii de oameni îndoliaţi îşi iau rămas-bun de la Regele Mihai al României”

Iar ziarul Christian Science Monitor scrie că moartea ultimului suveran al românilor s-a întâmplat într-o perioadă în care ţara trece prin tulburări politice şi că nu puţini - fac comparaţia între actuala clasă politică şi regele Mihai.

Citește și: Doliu național. Ultima zi de doliu național în memoria Regelui Mihai. Programul ceremoniei funerare. Familii regale prezente

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu printre istoricii şi arheologii constănţeni. Maria Bărbulescu s-a stins din viaţă

06 Feb 2019 1171

A jucat și la FC Farul Doliu în fotbalul românesc. A murit unul dintre componenţii „Generaţiei Cangurilor“, medaliat cu bronz mondial în 1981

25 Nov 2018 1173

Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța, în doliu

22 Aug 2018 3536

O nouă tragedie a lovit sportul constănţean A murit Dumitru Mihăilescu, expertul sportiv al CS Farul!

23 Jul 2018 5447

UPDATE. Doliu în învățământul constănțean. A murit unul dintre cei mai reputați profesori și directori de liceu

03 Jul 2018 15955

Doliu național în Rusia după incendiul de la un mall din Siberia

28 Mar 2018 652

Doliu în lumea baletului A murit Nicolae Spirescu, fostul secretar literar al Baletului „Oleg Danovski“

24 Feb 2018 10812

Doliu în lumea sportului românesc. Fost sportiv găsit decedat în parcarea unui centru comercial din Iaşi. A lăsat bilet de adio.

27 Dec 2017 4174

Editorial Ultimul Rege din istoria României, condus pe ultimul drum. Ceremonie funerară impresionantă. Mii de oameni şi-au luat adio de la Regele Mihai

18 Dec 2017 1212

Doliu național. Ultima zi de doliu național în memoria Regelui Mihai. Programul ceremoniei funerare. Familii regale prezente

16 Dec 2017 2381

Un senator PSD, omagiu Regelui Mihai I

15 Dec 2017 2168

Doliu naţional Drapele arborate (sau nu) în bernă la partide politice, sindicate, patronate, instituții, etc. Priviţi cum se respectă hotărârea Guvernului (fotoreportaj)

14 Dec 2017 1951

Trei zile de doliu național de astăzi. Ce nu este permis în astfel de situații. Serbările sunt amânate la Constanța. Când au mai fost zile de doliu național

14 Dec 2017 5389

Trupul neînsufleţit al regelui Mihai I a ajuns în România. Programul funerariilor

13 Dec 2017 1203

Anunț important de la ISJ Constanța. Ce se întâmplă cu serbările programate în zilele de doliu național

10 Dec 2017 2219