Dosar penal pe numele mai multor persoane suspectate că au obținut credite bancare cu acte false. Ce au stabilit procurorii

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează că prin ordonanţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 30.01.2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii M.C.M., M.V.A., J.S., S.A., Z.M.M., M.F., C.F., M.D., I.A., C.I.G., M.I., C.G., E.F.V. şi D.D., referitor la participarea, în calitate de complice sau autor, la comiterea a 22 de infracţiuni de înşelăciune, prev. de art. 244 al. 1 şi 2 C.p., unele rămase în faza tentativei, iar altele consumate, persoane vătămate fiind opt instituţii financiare din România.

Potrivit anchetatorilor, faţă de primul inculpat s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi pentru participarea în calitate de instigator la comiterea a patru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 al. 1 C.p., iar faţă de unii dintre ceilalţi inculpaţi şi pentru participarea în calitate de autori la comiterea infracţiunii de uz de fals. prev. de art. 323 C.p.

”În sarcina inculpaţilor M.V.A., J.S., S.A., Z.M.M., M.F., C.F., M.D., I.A., C.I.G., M.I., C.G., E.F.V. şi D.D. s-a reţinut că, în perioada aprilie - iulie 2018, au solicitat de la diferite instituţii financiare acordarea unor credite de nevoi persoanele ori a unor credite imobiliare ori emiterea unor carduri de credit, unele solicitări fiind admise, altele respinse de persoanele vătămate.

În susţinerea cererilor de creditare, inculpaţii M.V.A., J.S., S.A., Z.M.M., M.F., C.F., M.D., I.A., C.I.G., M.I., C.G., E.F.V. şi D.D. au folosit înscrisuri (adeverinţe de salarii, fluturaşi de salariu etc.) care atestau mincinos calitatea lor de angajaţi la diferite societăţi comerciale şi, implicit, capacitatea lor financiară de a restitui creditele” - au transmis procurorii.


Conform anchetatorilor, pentru a preveni descoperirea de către reprezentanţii instituţiilor de credit a adevărului cu prilejul analizării cererilor de creditare, au beneficiat de sprijinul inculpatului M.C.M., care a determinat persoane, a căror identitate nu a fost încă stabilită, să completeze şi să depună la administraţiile financiare din diferite sectoare ale Municipiului Bucureşti declaraţii fiscale D112 (declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate) în numele societăţilor ce urmau să fie menţionate în documentele ataşate cererilor de creditare, creând astfel aparenţa că ceilalţi inculpaţi sunt angajaţi la aceste societăţi.

Sumele obţinute de către inculpaţi în urma inducerii în eroare a persoanelor vătămate sunt în cuantum de 589.000 lei.

”În data de 31.01.2019, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au înaintat Tribunalului Bucureşti un referat cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, pe o perioadă de 30 de zile, iar faţă de treisprezece s-a dispus de către procurori luarea măsurii restrictive de libertate a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi propunerea de luare a măsurii arestării preventive sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai precizat procurorii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Colesnicencu Daniel, șef atelier la ABADL, averea și interesele (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 535

Creditul rapid nebancar ca soluție de compromis

11 Mar 2024 341

Firme Constanța Rapid Credit I.F.N. SA prelungește linia de credit. Ce decizii au mai adoptat la ultima ședință AGEA?

07 Mar 2024 410

Firme Constanța Noi decizii, adoptate de Rapid Credit IFN SA

26 Feb 2024 541

Firme Constanța Modificări în acționariatul Easy Credit 4 All IFN SA

23 Feb 2024 527

Firme Constanța Noi decizii, adoptate de Easy Credit 4 All IFN - S.A.

21 Feb 2024 608

Fondul de Garantare a Creditului Rural cere insolvența Grupului de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă

11 Feb 2024 646

Firme Constanța Modificări în conducerea Easy Credit 4 All IFN SA

05 Feb 2024 777

Noi decizii ale acţionarilor societăţii Gepeto Impex SA Credit de investiţii în cadrul Programului IMM Invest Plus pentru achiziția unui teren

19 Jan 2024 622

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Corinei Ivanciu, director executiv adjunct la DSVSA (DOCUMENTE)

17 Jan 2024 770

Gepeto Impex SA și Bowel Processing SA, controlate de foștii liberali Boroianu și Muhscină, noi linii de credit în cadrul Programului IMM Invest Plus

11 Jan 2024 843

Decizii luate de asociații firmei CEMS EPC SA! Vizate, un apartament și două locuri de parcare la Năvodari

02 Jan 2024 638

Un aliment ignorat de mulți. ”Are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc”

16 Dec 2023 1383

Declarații de avere Constanța Raluca-Mihaela Anca, șef serviciu la Direcția Județeană de Statistică, averea și interesele (DOCUMENTE)

13 Dec 2023 849

Declarații de avere Constanța Corina Șerban, șef Serviciu Urmărire și Executare Silită la SPIT, averea și interesele (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1368