Dosare penale pentru suspecţi de braconaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă. Au fost identificaţi patru cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme şi o ambarcaţie, 305 kilograme de peşte, fără documente justificative.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră (PPF) Midia au oprit pentru control, între localităţile Lumina şi Tariverde, un autoturism  marca Opel Vectra. În autoturism se aflau doi cetăţeni români. În urma controlul asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 211,55 kg peşte specii fitofag şi crap, în valoare totală de 1625, 12 lei, pentru care cei doi bărbaţi nu deţineau documente de provenienţă.
 
Tot ieri, în jurul orei 10.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, au depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani, în timp ce transporta , cu un autoturism marca Dacia 1310, 70 kilograme de peşte proaspăt din speciile caras şi crap, fără a deţine documente justificative.

Spre seară, în aceeaşi zi, în jurul orei 16.40, politiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat două persoane de 41, respectiv  27 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, în timp ce transportau cu o ambarcaţiune tip lotcă, neînmatriculată, mai multe plase monofilament cu captură de peşte. În urma verificării ambarcaţiunii au fost descoperite 4 plase monofilament în lungime de 200 metri şi 24 kilograme de peşte din diferite specii.
 
În cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documentele legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții domiciliare în localitatea Cogealac, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal!

20 Oct 2021 1552

EVZ.ro Masacrul braconierilor turci în Marea Neagră

24 Jun 2016 8317

Pescador din Turcia surprins la braconat în Marea Neagră (video)

23 May 2016 2937

3,5 tone de peşte, posibil braconat, confiscate

04 Apr 2015 2115

Peste 215 kilograme de peşte posibil braconat, confiscate de poliţiştii de frontieră

23 Mar 2015 1635

Peşte braconat, confiscat de poliţiştii de frontieră tulceni

02 Mar 2015 1729