Stiri calde

Două amendamente depuse de deputații PNL de Constanța la Legea Bugetului. Acestea vizează în mod direct județul Constanța.

Având în vedere că Legea Bugetului de Stat se află în Dezbatere în Parlament, Grupul Parlamentar al PNL a depus o serie de amendamente ce vizează domeniile: sănătate, asigurarea fondurilor de investiții și dezvoltare pentru autoritățile administrativ teritoriale, infrastructură rutieră – autostrăzi și educație, se arată într-un comunicat transmis de deputații PNL de Constanța Robert Boroianu și Bogdan Huțucă. 

Printre acestea, se regăsesc și două amendamente ale deputaților PNL Bogdan Huțucă și Robert Boroianu ce vizează în mod direct județul Constanța.

”Primul amendament vizează asigurarea creditelor bugetare necesare, în valoare de 4 milioane lei, pentru demararea lucrărilor de „Extindere a Secției de Primiri Urgențe” a Spitalului Județean Constanța. Investiția nu se regăsește în Legea Bugetului așa cum a fost elaborată de Guvern, însă considerăm că aceasta este o prioritate pentru județul Constanța. Actuala secție de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța deservește peste 400 de mii de cetățeni din regiune, fiind în imposibilitatea asigurării unui act medical corespunzător din cauza lipsei de spațiu.

Al doilea amendament se referă la construirea Drumului expres Agigea – 23 August, ca rută alternativă la DN 39. În acest sens, am propus suplimentarea cu 3 milioane de lei a creditelor bugetare și cu suma de 60 milioane lei a creditelor de angajament pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic, respectiv pentru începerea lucrărilor de construire a drumului expres. Acest proiect va permite preluarea traficului de pe Autostrada A2 spre sudul litoralului astfel încât să nu se mai formeze eternele blocaje în trafic în timpul sezonului estival. Dacă dorim un turism competitiv și de calitate în sudul litoralului românesc trebuie să asigurăm și infrastructura necesară” - se arată în comunicatul citat.


Deputații PNL de Constanța fac precizarea că, foarte important, ambele amendamente - proiecte  au fost fundamentate cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, având șanse foarte mari de implementare, asta dacă nu vor fi respinse, doar din motive politicianiste, de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi "Șefii din Jandarmerie trebuie să demisioneze de urgență"

23 May 2019 356

O bolnavă psihic ameninţă cu sinuciderea la Constanţa

23 May 2019 516

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „PNL este ferm împotriva dublului standard, PSD a votat pentru a permite discriminări ale românilor”

22 May 2019 567

Liberalii îi cheamă pe români să voteze şi la referendum Siegfried Mureşan, candidat PNL pentru Parlamentul European, s-a întâlnit cu locuitorii oraşului Năvodari

21 May 2019 480

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa. Liberalul a vorbit despre dublul standard

16 May 2019 398

Siegfried Mureşan (PNL) - „Ne vom lupta ca fondurile europene să contribuie mai mult la creşterea nivelului de trai al românilor“

16 May 2019 493

Siegfried Mureşan, prezent la Constanţa. Ce puncte se regăsesc în programul electoral al PNL pentru alegerile europarlamentare (galerie foto)

11 May 2019 534

Petiție înaintată Prefectului Județului Constanța pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecția DN22 cu DJ226, zona Lumina

09 May 2019 593

Robert Turcescu „La mulți ani, Europa!” De unde vine numele bătrânului continent?

09 May 2019 475

Victor Ponta "PNL vrea la guvernare, dar nu e pregătit! E opinia unui fost premier"

09 May 2019 516

În timp ce liberalii îi cer demisia Babu a zburat la Berlin să „fure“ secretele oraşului inteligent

08 May 2019 1207

Klaus Iohannis și PNL, în elita europeană

07 May 2019 538

Plenul Senatului l-a numit pe Cristian Deliorga judecător la Curtea Constituţională

07 May 2019 771

Gheorghe Stan a fost validat de Camera Deputaţilor pentru funcţia de judecător la CCR

07 May 2019 315

Raport de admitere pentru trei din cei patru candidaţi înscrişi pentru un mandat de judecător la CCR. Cine sunt aceștia

07 May 2019 379