Stiri calde

Două amendamente depuse de deputații PNL de Constanța la Legea Bugetului. Acestea vizează în mod direct județul Constanța.

Având în vedere că Legea Bugetului de Stat se află în Dezbatere în Parlament, Grupul Parlamentar al PNL a depus o serie de amendamente ce vizează domeniile: sănătate, asigurarea fondurilor de investiții și dezvoltare pentru autoritățile administrativ teritoriale, infrastructură rutieră – autostrăzi și educație, se arată într-un comunicat transmis de deputații PNL de Constanța Robert Boroianu și Bogdan Huțucă. 

Printre acestea, se regăsesc și două amendamente ale deputaților PNL Bogdan Huțucă și Robert Boroianu ce vizează în mod direct județul Constanța.

”Primul amendament vizează asigurarea creditelor bugetare necesare, în valoare de 4 milioane lei, pentru demararea lucrărilor de „Extindere a Secției de Primiri Urgențe” a Spitalului Județean Constanța. Investiția nu se regăsește în Legea Bugetului așa cum a fost elaborată de Guvern, însă considerăm că aceasta este o prioritate pentru județul Constanța. Actuala secție de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța deservește peste 400 de mii de cetățeni din regiune, fiind în imposibilitatea asigurării unui act medical corespunzător din cauza lipsei de spațiu.

Al doilea amendament se referă la construirea Drumului expres Agigea – 23 August, ca rută alternativă la DN 39. În acest sens, am propus suplimentarea cu 3 milioane de lei a creditelor bugetare și cu suma de 60 milioane lei a creditelor de angajament pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic, respectiv pentru începerea lucrărilor de construire a drumului expres. Acest proiect va permite preluarea traficului de pe Autostrada A2 spre sudul litoralului astfel încât să nu se mai formeze eternele blocaje în trafic în timpul sezonului estival. Dacă dorim un turism competitiv și de calitate în sudul litoralului românesc trebuie să asigurăm și infrastructura necesară” - se arată în comunicatul citat.


Deputații PNL de Constanța fac precizarea că, foarte important, ambele amendamente - proiecte  au fost fundamentate cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, având șanse foarte mari de implementare, asta dacă nu vor fi respinse, doar din motive politicianiste, de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâmpinat cu aplauze Klaus Iohannis și-a depus, azi, candidatura la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale. Iată ce a declarat

20 Sep 2019 231

Modificări importante într-o firmă deţinută de un fost preşedinte al PNL Constanţa

20 Sep 2019 478

Constănţeanul supărat Fără număr. Autorităţile au montat nu unul, ci două rânduri de stâlpişori pe strada Poporului!

19 Sep 2019 2030

Huţucă (PNL) - „PSD a scos din puşcării violatorii, tâlharii şi traficanţii, ca să le umple cu cei care au uitat să-şi plătească taxele şi impozitele la stat!“

18 Sep 2019 532

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis, prezent la Constanţa. „PSD rămâne un pericol pentru România“

16 Sep 2019 765

LIVE TEXT Președintele Klaus Iohannis participă la Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud - Est de la Constanța (galerie foto)

14 Sep 2019 1157

Editorial Klaus Iohannis, favoritul în sondaje pentru prezidenţiale, vine sâmbătă la Constanţa

14 Sep 2019 1134

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent mâine la Constanţa

13 Sep 2019 465

Ce a răspuns Primăria Constanţa Ansamblu turistic ridicat în Mamaia de Euro Vial Residence, firmă controlată de fostul consilier local PNL Ion Virgil Lixandru

13 Sep 2019 1061

UPDATE 2 Teodor Meleșcanu, la șefia Senatului, în urma alegerilor din turul II. Declarații

10 Sep 2019 661

Azi va fi ales preşedintele Senatului. Cine sunt candidaţii

10 Sep 2019 719

Preşedintele Klaus Iohannis vine sâmbătă la Constanţa

09 Sep 2019 803

Preşedintele ALDE Constanţa, Ion Popa, propus pentru şefia Senatului

07 Sep 2019 601

Huţucă (PNL) - „Creşterea salariului minim în domeniul construcţiilor a condus la probleme financiare grave pentru UAT-uri“

02 Sep 2019 565

Peste un milion de euro de la Primăria Constanţa pentru un fost consilier PNL de la Tulcea şi fost şef la Radionav!

31 Aug 2019 819