Stiri calde

Două călăuze reținute pentru trafic de migranți. Sunt suspectați că au ajutat au sprijinit 20 de cetăţeni din Irak, Siria şi Iran să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat şi identificat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza judeţului Timiş, doi cetăţeni români care au sprijinit 20 de cetăţeni din Irak, Siria şi Iran în încercarea de trece ilegal frontiera.
 
Potrivit Poliției de Frontieră, călăuzele au fost reţinute 24 de ore, iar cei 20 de cetățeni străini au fost preluaţi de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil.
 
Ieri, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
 
Astfel, poliţiştii de frontieră au identificat, pe raza judeţului Timiş, două mijloace de transport, un autoturism și un microbuz, conduse de doi cetăţeni români. În microbuz s-a constatat că se aflau 20 de cetățeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor, autoturismul având rol de antemergător.
 
Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini - 7 bărbați, 7 femei și 6 minori – şi  cei doi şoferi români au fost conduși la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timiş pentru cercetări.
 

”În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cetăţenii străini provin din Irak, Siria și Iran, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar copiii între 1 şi 12 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetățeni români, I.C. şi T.G., ambii în vârstă de 44 de ani, aveau rol de călăuze şi i-au ajutat pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 20 de cetățeni străini, respectiv trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni români, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun” - au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.
 

Totodată, pe numele celor doi cetățeni români au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, iar cei 20 de cetățeni străini au preluaţi de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă pe mare. Peste 100 de migranţi au deturnat o navă comercială care îi salvase

28 Mar 2019 1189

Patru bulgari condamnaţi definitiv la Constanţa

26 Mar 2019 447

Zeci de cetățeni străini au încercat să iasă ilegal din România. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră

06 Mar 2019 386

Doi tineri prinși în timp ce intenționau să intre ilegal în România. Ce le-au spus polițiștilor de frontieră

24 Feb 2019 536

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilagel în România. Ce le-au spus suspecții polițiștilor de frontieră

18 Feb 2019 506

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilegal în România. De necrezut la ce variantă au apelat. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră (galerie foto)

15 Feb 2019 446

România va prelua un număr de migranți blocați pe o navă în apele teritoriale italiene. Ce spun reprezentanții MAI

31 Jan 2019 367

Oficial de la MAE despre situația de criză generată de migranții ajunși în ultimele zile în Malta. Câți ar putea ajunge în România

08 Jan 2019 380

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

07 Jan 2019 391

Zeci de migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

30 Dec 2018 439

Cetăţeni iranieni, prinşi la frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din România folosindu-se de documente de călătorie false

24 Dec 2018 411

Percheziții pentru destructurarea a trei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi (document)

28 Nov 2018 355

Cei peste 70 migranți de pe nava din Libia, debarcați astăzi. La bordul navei erau și marinari români

20 Nov 2018 452

Tragedie. Mai mulți migranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat

18 Nov 2018 453

Libia. Marinari români, blocaţi pe o navă cu 95 de migranţi. Ce noutăţi are Sindicatul Liber al Navigatorilor (galerie foto)

13 Nov 2018 484