Stiri calde

Două călăuze reținute pentru trafic de migranți. Sunt suspectați că au ajutat au sprijinit 20 de cetăţeni din Irak, Siria şi Iran să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat şi identificat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza judeţului Timiş, doi cetăţeni români care au sprijinit 20 de cetăţeni din Irak, Siria şi Iran în încercarea de trece ilegal frontiera.
 
Potrivit Poliției de Frontieră, călăuzele au fost reţinute 24 de ore, iar cei 20 de cetățeni străini au fost preluaţi de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil.
 
Ieri, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
 
Astfel, poliţiştii de frontieră au identificat, pe raza judeţului Timiş, două mijloace de transport, un autoturism și un microbuz, conduse de doi cetăţeni români. În microbuz s-a constatat că se aflau 20 de cetățeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor, autoturismul având rol de antemergător.
 
Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini - 7 bărbați, 7 femei și 6 minori – şi  cei doi şoferi români au fost conduși la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timiş pentru cercetări.
 

”În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cetăţenii străini provin din Irak, Siria și Iran, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar copiii între 1 şi 12 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetățeni români, I.C. şi T.G., ambii în vârstă de 44 de ani, aveau rol de călăuze şi i-au ajutat pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 20 de cetățeni străini, respectiv trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni români, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun” - au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.
 

Totodată, pe numele celor doi cetățeni români au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, iar cei 20 de cetățeni străini au preluaţi de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la MAE despre situația de criză generată de migranții ajunși în ultimele zile în Malta. Câți ar putea ajunge în România

08 Jan 2019 268

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

07 Jan 2019 268

Zeci de migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

30 Dec 2018 339

Cetăţeni iranieni, prinşi la frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din România folosindu-se de documente de călătorie false

24 Dec 2018 342

Percheziții pentru destructurarea a trei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi (document)

28 Nov 2018 293

Cei peste 70 migranți de pe nava din Libia, debarcați astăzi. La bordul navei erau și marinari români

20 Nov 2018 383

Tragedie. Mai mulți migranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat

18 Nov 2018 376

Libia. Marinari români, blocaţi pe o navă cu 95 de migranţi. Ce noutăţi are Sindicatul Liber al Navigatorilor (galerie foto)

13 Nov 2018 401

Mai mulţi migranţi vietnamezi, găsiţi într-un camion frigorific, condus de un român în portul Newhaven

07 Nov 2018 361

Grup de migranți iraniei depistat la granița României cu Ungaria. Ce au stabilit polițiștii de frontieră

04 Nov 2018 210

Alertă generală în Marea Neagră! Aproximativ 60 de copii şi aproape 100 de adulţi, salvaţi în Portul Midia. Condamnări definitive (video)

20 Oct 2018 1977

47 de cetăţeni străini, depistaţi în timp ce intenţionau să iasă ilegal din România. Unde erau ascunși

15 Oct 2018 325

Tragedie în Turcia 15 morți , printre care si copii, după ce un camion a căzut într-un râu

14 Oct 2018 1170

Patru bulgari, condamnați la Constanța. Închisoare cu executare pentru toți

10 Oct 2018 546

Cetăţeni albanezi reţinuţi la frontieră. Suspecţii depistaţi în zona Ostrov, judeţul Constanţa. Unde intenţionau să ajungă aceştia

30 Sep 2018 538