DP World Constanța semnează extinderea contractului de concesiune până în anul 2049 cu Administrația Porturilor Maritime Constanța

DP World Constanța a semnat reînnoirea contractului de concesiune pana în anul 2049 cu Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Contractul de concesiune a fost inițial semnat de catre DP World Constanța in anul 2003, iar terminalul a devenit operational în Aprilie 2004.

Anual, compania a obținut, atat din partea administratiei portului cât și din partea Camerei de Comert Constanța, titlul de cel mai bun operator portuar.

Extinderea prezentului contract creeaza premisele ca DP World sa mentina, opereze si sa continue sa dezvolte terminalul de containere din portul Constanța Sud.

Terminalul deserveste atat piata locala si teritoriul invecinat cu ramificatii catre Europa Centrala, cât și Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia și Moldova prin conexiuni directe cu nave tip feeder.

Pozitia geografica s-a dovedit a fi una ideala ca centru de tranzit pentru marfurile din regiunea extinsa a Marii Negre. DP World Constanta ofera importatorilor si exportatorilor din Europa Centrala acces rapid si eficient din punct de vedere al costurilor catre piata asiatica in contrast cu rutele traditionale Nord Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei.

Pentru promovarea acestei rute, DP World dezvolta in mod activ o retea intermodala dinspre portul Constanta, venind in sprijinul expeditorilor și a nevoii de fluidizare a fluxului de marfuri. Capacitatea curentă a terminalului este de 1.000.000 TEU, existând potențial de extindere etapizată pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.

Avand recunoasterea “best in class”, cu o capacitate semnificativa de extindere, DP World Constanta va continua sa aduca plus valoare tuturor partenerilor din lantul logistic.

DP World Constanta Director General Cosmin Carstea declara: “Acest contract reprezinta un castig pentru ambele parti, si reflecta angajamentul DP World in administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura ca vom continua sa livram un beneficiu net pozitiv atat pentru economie cat si pentru comunitatile in care traim si ne desfasuram activitatea.  Aceasta dovada de incredere in DP World, in calitate de partener de renume mondial cu cea mai buna combinatie de capital, tehnologie si aptitudini, se potriveste cu aspiratiile noastre strategice in regiune. Ramanem angajati fata de Romania!” Dl. Carstea continua:“Semnarea acestui contract va continua sa intareasca legaturile puternice dintre DP World si Guvernul Romaniei. De asemenea confirma angajamentul pe termen lung de a stabili noi standarde in eficientizarea lanturilor logistice pentru clientii nostri, prin solutii de tranzactionare inteligente si continuarea dezvoltarii capacitatilor terminalului.” 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Studiu Consiliul Concurenței Modernizarea infrastructurii maritime, vitală pentru cele mai importante porturi româneşti din reţeaua TEN-T- Constanţa şi Galaţi

15 Jan 2024 702

Grup Servicii Petroliere SA, obligată să achite Administraţiei Porturilor Maritime peste 1,6 milioane de lei. Dosarul, la Curtea de Apel

12 Oct 2023 1059

Licitații Constanța Administrația Porturilor Maritime, licitație deschisă pe două milioane de euro pentru semnalizarea rutieră în porturi (DOCUMENT)

13 Aug 2023 921

#citeșteDobrogea Căile de comunicaţie şi transporturile în arealul Canalului Dunăre - Marea Neagră (I)

01 Aug 2023 2584

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Lituania!

04 Jul 2023 829

Portul Constanța Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Decirom de către TTS SA

20 Jun 2023 2013

Vești proaste în legătură cu mai multe porturi maritime de la Marea Neagră

10 Jan 2023 1156

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a bătut palma cu firma NS Copiers SRL (DOCUMENT)

28 Sep 2022 1562

Se extinde activitatea la Regia Autonomă ''Administraţia Fluvială a Dunării de Jos'' Galaţi. Decizia, publicată în Monitorul Oficial al României

14 Sep 2022 1056

Vești proaste în legătură cu mai multe porturi maritime de la Marea Neagră

02 Sep 2022 1258

Prima seară a festivalului Neversea, fără incidente negative

08 Jul 2022 1255

Constanța 11 persoane conduse la audieri în urma perchezițiilor din această dimineață. Ce au ridicat anchetatorii din locuințele suspecților

29 Jun 2022 1421

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de furt. Prejudiciul este de aproximativ 1,3 milioane de lei

29 Jun 2022 1313

A fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al CNAPM Constanța. Ce s-a mai decis în ședința de Guvern

23 Mar 2022 1444

CN Administrația Porturilor Constanța a încheiat un contract de lucrări cu o societate din Pitești. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

10 Jan 2022 2889