Dragnea a dezvaluit cine este seful de "asa zis serviciu secret" care il acuza

Vicepremierul Liviu Dragnea a dezvaluit joi ca seful serviciului secret care l-a acuzat ca ascunde nereguli prin proiectul de descentralizare este directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, potrivit Agerpres.

"Acel domn a spus ca exista anumite nereguli in acordarea unor ajutoare sociale de incalzire catre anumiti cetateni din Romania, ca are aceste informatii, ca sunt undeva intr-un studiu. De asemenea, a spus ca prin procesul de descentralizare se urmareste ca acele nereguli sa fie acoperite si eu vreau sa pun cateva intrebari: daca stie, a stiut sau stie in continuare ca exista nereguli sau ilegalitati in porcesul de alocare a ajutoarelor sociale, cum poate sa explice ca un proces de descentralizare ar putea acoperi aceste ilegalitati, in conditiile in care s-a spus public ca tot ce inseamna inspectie si control raman la nivelul ministerelor, cum ar putea fi acoperite aceste ilegalitati? Doi: de ce nu le face publice? Si trei: nu cumva daca tot detine de foarte mult timp aceste informatii despre presupuse ilegalitati, nu cumva este tainuitor? Este vorba de domnul Opris de la STS", a spus Dragnea, citat de Mediafax.
Emblema STS
Dragnea a făcut o declaratie mai putin obisnuita, cand a afirmat, fara a oferi alte detalii, ca un "sef de asa zis serviciu secret" il acuza ca doreste regionalizarea pentru a-si acoperi niste greseli legate de plata unor ajutoare sociale.

"Este un sef de asa zis serviciu secret care umbla prin targ spunand ca vreau sa fac procesul de descentralizare pentru a acoperi nu stiu ce greseli care s-au facut in plata unor ajutoare sociale.
Eu il rog, ca sa nu folosesc cuvantul il somez, sa iasa public si sa spuna, pentru ca altfel ies eu, pentru ca m-am saturat de aceasta atitudine securista".

Vicepremierul a mentionat ca "cel care face astfel de declaratii  face parte dintr-un grup care nu vrea sa se descentralizeze nimic in Romania si inventeaza, cum fac si altii, tot felul de pretexte si argumente si inventeaza tot felul de prostii".

"A spus ca au fost nu stiu ce plati facute cu ajutoare sociale, platite nelegal sau nu stiu cum si ca prin aceasta descentralizare eu as acoperi niste presedinti de consilii. Este o prostie cat casa", a sustinut Dragnea.

"Cel mai tarziu joi va spun. E un seminar pe la Banca Nationala si va spun daca intre timp nu iese dumnealui", a adaugat acesta.

Acesta a precizat ca acest sef de serviciu secret "face acuzatii foarte grave" si nu este pentru prima oara cand se intampla acest lucru.


"Vreau sa ii dau posibilitatea sa iasa si sa spuna, daca are onoare. Sunt acuzatii foarte grave pe care le face de ani de zile si in ceea ce ma priveste pe mine si in ceea ce ii priveste pe altii si nu mai vreau sa existe in Romania astfel de institutii securiste cu sefi de institutii care barfesc si merg cu intriga.

"Nu mie mi-a transmis, (ci) intr-un cadru privat. A fost o discutie cu un domn, caruia nu i-a spus ca este o discutie privata sau ca il roaga sa nu-mi spuna. Sunt foarte suparat. Nu intamplator am iesit cu aceasta declaratie", a avertizat Liviu Dragnea.

sursa: hotnews.ro


















Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ionel-Sorinel Vasilca, şeful STS, şi-a dat demisia, după crimele din Caracal! Cine sunt cei 12 generali care au condus instituţia

30 Jul 2019 2337

Marcel Opriş, fostul director al STS, s-a retras din Cymbiot Solutions SRL. Ionuţ Barbu, cooptat în firmă. Detalii

15 Dec 2018 4687

Generalul Marcel Opriș, șeful STS a fost trecut în rezervă. Decretul, semnat de președintele Klaus Iohannis

26 Jul 2017 3720

Marcel Opriș „Alegerile parlamentare, probabil cele mai transparente din istoria României”

08 Dec 2016 1509

Dean Thompson atrage atenția că ”nimeni nu poate duce singur lupta împotriva criminalității cibernetice”

17 Mar 2016 2285

Traian Băsescu l-a decorat pe directorul STS, Marcel Opriş

27 Nov 2014 2430

Marcel Opriş, şeful STS Securitatea cibernetică este (mai ales) problema statului!

29 Oct 2014 1813

Postul Antena 3, somat public de CNA

10 Jun 2014 1545