Drumul spre Constanţa va fi plin de restricţii

Drumul spre mare va fi în acest an plin de restricții. Pentru că primii 25 de kilometri din Autostrada Soarelui sunt numai gropi, Compania Națională de Drumuri s-a hotărât să renunțe la dalele de beton și să toarne asfalt, scrie stirileprotv.ro.
 
Nu este exclus să devieze circulația pe vechiul drum spre mare. Din păcate, lucrările ar putea dură toată vară, iar agențiile de profil susțin că oficialii sabotează turismul românesc.
 
Primii 25 de kilometri din A2 sunt unici în România. Este singură autostradă betonată și cu cele mai mari gropi din țara. Că să rezolve problemă, autoritățile au anunțat că scot la licitație lucrările de reparații. Odată cu sezonul cald, tronsonul se va transformă în șantier, iar circulația ar putea fi deviată pe drumul vechi.
 
Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism sunt revoltați și se opun reparațiilor pe timpul verii, când autostradă este foarte aglomerată, relatează stirileprotv.ro.
 
Agenții de turism sunt convinși că se vor formă cozi uriașe pe autostradă. Că să nu piardă vremea, mulți români vor preferă să zboare cu avionul... în alte țări.
 
Pe de altă parte, CNADNR susține că nu vor fi probleme mari pentru că autostradă este folosită la 40% din capacitate, iar lucrările nu vor fi amânate.
 
Compania Națională de Drumuri renunță complet la singură autostradă de beton din România. Muncitorii vor freza dalele de beton pe o adâncime de 9 centimetri. Apoi vor turna un strat de asfalt cu o grosime de 20 de centimetri. Cu alte cuvinte, autostrada se va înălţa.
 
Totul va dura șase luni, iar până la sfârșitul anului lucrările ar trebui finisate. Din păcate, însă, am fost obișnuiți să vedem că termenele sunt respectate doar pe hârtie.


Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: Captură stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.