Dumitru Prunariu, invitat la tabăra Atlantykron

Astăzi se închide tabăra Atlantykron care a debutat pe 3 august.În data de 8 august, astronautul Dumitru Prunariu a comentat evenimentul spaţial al anului, în dialog cu Ravi Prakesh, membru al misiunii Curiosity, de la NASA - JPL (Jet Propulsion Laboratory), în faţa a 450 de tineri, oameni de ştiinţă şi de cultură.

Şcoală de vară

„Atlantykron" reprezintă, de 23 de ani, una dintre cele mai importante academii de vară din România un spaţiu de educaţie non-formală a tinerilor, o şcoală de vară unică în lume. Aici, oameni de ştiinţă, de cultură şi de artă recunoscuţi, fie ei români, moldoveni, americani, italieni, canadieni, vin să predea, voluntar, cunoştinţele lor unor elevi de toate vârstele. Lectorii vor lua parte, la rândul lor, la cursurile altora şi toată lumea urmăreşte acelaşi ţel - să comunice despre viitor.
Manifestarea este organizată de către Centrul pentru Studii Complexe (CSC), Societatea Ştiinţifică CYGNUS, World Genesis Foundation (WGF) - SUA, Asociaţia Livingthroughart, Asociaţia de tineret STRING sub auspiciile Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO cu sprijinul mai multor agenţii şi structuri guvernamentale: ANIF (Administraţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare), Direcţia Silvică Constanţa, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Poliţia Hârşova, Primaria Cernavoda, Primăria Topalu.

Scurt istoric

În 1990, un mic grup de tineri iubitori de science fiction a ales această insulă îndepărtată drept un loc ideal, deşi sălbatic, unde să se desfăşoare Tabăra anuală de science fiction, ocazie care le oferea şansa să studieze şi să înveţe unii de la ceilalţi.
Timpul a trecut, condiţiile s-au schimbat, dar setea de cunoaştere şi de experienţe noi a rămas. După 10 ani, Tabăra s-a transformat într-o Şcoală de Vară. Tradiţia a continuat, având în fiecare an sprijinul Guvernului şi al unor organizaţii neguvernamentale din întreaga lume. În acest an, Academia sărbătoreşte a- 23-a ediţie. Aproape un sfert de secol de existenţă.
Academia Atlantykron a găzduit, de-a lungul anilor, numeroase personalităţi, precum scriitorii de SF Norman Spinrad (preşedintele Societăţii Scriitorilor de SF şi Fantasy din SUA la acea vreme), Joe Haldeman, Robert Sheckley, Alain LeBussy, Ion Hobana, regretatul astronom Harald Alexandrescu, artistul Ioan Gyury Pascu, geneticianul Jonathan Cowie, Bridget Willkinson (Preşedinte al Societăţii Europene de SF), biologul Alexandru Ecovoiu, Gheorghe Fodoreanu (fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism), Peter Moon (scriitor american) etc.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.