E oficial Locul de deputat deţinut de Petre Roman, declarat vacant

Mandatul de deputat al lui Petre Roman a încetat. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

„(...) având în vedere că în şedinţa de plen din data de 9 februarie 2015 preşedintele Camerei Deputaţilor a luat act că Raportul de evaluare nr. 10447/G/II din 12 martie 2014, prin care Agenţia Naţională de Integritate a reţinut încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către domnul deputat Petre Roman, a rămas definitiv prin necontestare încetând astfel, de drept, calitatea de deputat a domnului Petre Roman”, se arată în Monitorul Oficial al României.
 
Astfel, Camera Deputaţilor a declarat vacant locul de deputat deţinut de Petre Roman în Circumscripţia electorală nr 8 Braşov, Colegiul uninominal nr 8.

Tribunalul București a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizând că raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său nu mai poate fi contestat.

Agentia Națională de Integritate a prezentat Camerei Deputaților o solicitare în care se cere constatarea încetării mandatului deputatului liberal, având în vedere că la Curtea de Apel nu a fost înregistrată nicio contestație.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.