Ebola a ajuns în Europa A fost confirmat primul caz în Spania

Când vine vorba despre multele maladii grave ce chinuie Africa, nu există nume care să sune mai înspăimântător decât Ebola. Boala necruţătoare, produsă de un virus extrem de agresiv, la care omul este sensibil, a ajuns şi în Europa. Primul caz de infectare cu febră hemoragică, în afara vestului Africii, a fost confirmat în Spania.
 
Autorităţile spaniole au relatat că o asistentă din Madrid a fost testată pozitiv cu virusul Ebola la examinările iniţiale. Asistenta infectată cu Ebola, în vârstă de 44 de ani, lucrează de 15 ani în secţia de boli contagioase a spitalului Carlos al III-lea din Madrid, unde l-a îngrijit pe Manuel Garcia Viejo, un preot infectat cu febră hemoragică în Sierra Leone şi adus în capitala Spaniei pentru tratament. 
 
Asistenta a fost internată în apropiere de Madrid, prezentând febră mare. De asemenea, soţul asistentei şi alţi doi asistenţi medicali sunt ţinuţi sub supraveghere medicală, a informat presa spaniolă. În prezent, există o epidemie de Ebola în Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria. Acesta este primul caz de Ebola contractat în Europa de un pacient care nu a călătorit în Africa.
 
Sursa foto: www.bbc.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Temeri majore la nivel european privind răspândirea Ebola

06 Oct 2014 1779