Echipa OCH, dr. Rubeli şi dr. Cucu „Sportivii cu entorse de gleznă nu mai au de ce să îşi facă griji“

Ovidius Clinical Hospital oferă soluţii de tratament moderne pentru afecţiunile ortopedice. Astfel instabilităţile acute şi cronice ale gleznei, pentru sportivi dar şi pentru persoanele afectate de acestea, pot fi tratate acum de echipe de medicii din cadrul OCH. Dr. Rubeli şi dr. Cucu formează o echipă de de otropezi în cadrul OCH.

Dr. Eugen Rubeli este medic primar ortopedie- traumatologie şi şeful secţiei de ortopedie din cadrul OCH, iar dr. Toma Cucu este medic primar ortopedie- traumatologie şi şeful departamentului de artroscopie. Cei doi medici de renume informează că  tratamentul  instabilităţilor acute şi cronice ale gleznei se realizează printr-un procedeu modern de refacere a ligamentului peroneo-astragalian- anterior şi a celui peroneo-calcanean cu augmentarea reconstrucţiei (internal braceing) cu fiber tape. La nevoie, se practică artroscopie de gleznă pentru rezolvarea problemelor intraarticulare ce însoţesc entorsa gleznei. „Procedeul este valoros pentru că realizează o reconstrucţie anatomică şi funcţionarea perfectă a articulaţiei gleznei în special la sportivi, şi nu numai, o stabilitate şi o mobilitate normale scurtându-se foarte mult perioada de imobilizare şi de recuperare.”, a spus rr. Toma Cucu, după cum se arată într-un comunicat. O astfel de intervenţie presupune o imobilizare postoperatorie de 10-14 zile, iar perioadă de recuperare poate începe imediat după aceea. În 4-5 săptămâni poateacea loc şi reintegrarea în activitatea sportivă.

De asemenea, la OCH, tot în sfera chirurgiei ortopedice, se practică un procedeu minim invaziv de refacere a tendonului achilian rupt cu o incizie de maxim 4 centimetri. Astfel se reduce foarte mult riscul complicaţiilor postoperatorii, durata de imobilizare şi de recuperare a pacientului. Astfel de intervenţii la OCH au devenit uzuale, acest spital fiind singurul din S - E României unde pacienţii pot beneficia de astfel de servicii medicale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Performanța adusă acasă Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Apr 2023 3130

Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)

05 Apr 2023 4339

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1830

Ce spun reprezentanții Spitalului OCH despre incendiul la reclama luminoasă de pe exteriorul clădirii

21 Jan 2023 1719

Să ne mobilizăm într-o cauză nobilă Un constănțean cu o poveste impresionantă are nevoie de sânge. "Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața"

14 Jan 2023 1731

Acționarii Ovidius Clinical Hospital au introdus un nou cod CAEN în activitatea societății

14 Apr 2022 4035

Ovidius Clinical Hospital lansează serviciul Alprevia online- Prevenția în 10 pași

31 Aug 2021 4068

Veste bună pentru femeile din Constanța A fost inaugurat OCH - Centrul de excelență dedicat cancerului de sân, cu cea mai nouă tehnologie din domeniu (galerie foto + video)

13 Feb 2020 10957

Peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, la Târgul de educaţie şi prevenţie în sănătate, organizat de Ovidius Clinical Hospital (galerie foto)

31 May 2019 2533

La noua Policlinică OCH Inedită formă de educație pentru sănătate, în aer liber (galerie foto)

18 May 2019 4776

Surprize la inaugurarea noii policlinici Ovidius Clinical Hospital (fotoreportaj)

17 May 2019 6561

Premieră națională în medicina constănțeană Primul instrument de asistență computerizată a diagnosticului pentru prevenție în medicina primară, la noua policlinică Ovidius Clinical Hospital (galerie foto+video)

17 May 2019 4708

LIVE TEXT. Premieră națională în domeniul sănătății, la Constanța Inaugurarea unui nou centru medical Ovidius Clinical Hospital și lansarea Cardului cu algoritm de prevenție personalizată

16 May 2019 7317

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul Ovidius Clinical Hospital

25 Nov 2017 3460

Afecţiunile de prostată, o problemă medicală des întâlnită în rândul bărbaţilor Simptome, diagnostic şi sfatul medicului specialist

22 May 2017 10766