UPDATE 3. Primăria Năvodari refuză să fie groapa de gunoi a Europei Viceprimarul din Năvodari Florin Chelaru - „Îmi voi da demisia dacă nu vom reuşi să obţinem anularea deciziei CEDO“

Societatea Ecological Center SA a câştigat la CEDO o hotărâre definitivă prin care primarul oraşului Năvodari este obligat să îi acorde autorizaţie de constituire pentru Centru de gospodărie deşeuri industriale.

Reclamanta s-a plâns în cadrul procedurii CEDO că primăria Năvodari nu a executat hotărârea judecătorească internă nr. 759/12.08.2009, pronunţată în dosarul nr. 3966/118/2009 al Tribunalului Constanţa şi rămasă definitivă.

Viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat că a depus astăzi actele pentru revizuirea hotărârii la Tribunal, iar mâine va solicita suspendarea provizorie a acesteia. Mai mult, 90 la sută din locuitorii oraşului sunt impotriva acestui centru de deşeuri. Referendumul în acest sens fiind organizat în anul 2010.

„Această groapă este problema tuturor constănţenilor“, a declarat Florin Chelaru

Printre deşeurile care vor fi neutralizate aici se numără cele provenite de la procesarea minereurilor, rafinarea petrolului, cu conţinut de sulf.

UPDATE 3, ora 16.43

„Nu voi da autorizaţie. Prefer să semnez demisia de onoare. Îmi voi da demisia dacă nu vom reuşi să obţinem anularea deciziei CEDO“, a declarat viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

Locuitorii din Năvodari sun gata să protesteze la Bucureşti.

UPDATE 2, ora 16.40

Primăria oraşului Năvodari cere revizuirea şi suspendarea hotărârilor instanţelor româneşti pe baza cărora s-a judecat la CEDO.


UPDATE 1, ora 16.35

În zona unde urmează să se facă groapa pentru deşeurile chimice sunt nişte izvoare puternice care ajung în Marea Neagră.

„Societatea civilă va protesta! Sperăm ca autorităţile centrale vor înţelege să oprească această crimă“, a spus preotul Andrei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine l-a condamnat la închisoare pe fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod

20 Oct 2014 4614

Vincentelli are probleme în afaceri Firma italianului care a vrut să construiască un centru de deşeuri în Năvodari a intrat în insolvenţă

28 Jun 2014 3428