Edilul din Hârşova a mai finalizat un proiect european Trei panouri electronice de 6m/4m au fost montate în oraş

Primăria oraşului Hârşova a organizat, ieri, de la ora 11.00, în sala de festivităţi, conferinţa de finalizare a proiectului „Achiziţionarea de echipamente de informare şi comunicare pentru accesul larg al cetăţenilor la informaţii de interes public (tabele de afişaj) în oraşul Hârşova”, proiect unic la nivelul judeţului.
Proiectul a fost cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile urbane”, Subdomeniul Centre urbane, fiind în valoare totală de 2.069.882 lei.

La conferinţă au fost prezenţi localnici, angajaţi ai Primăriei, printre invitaţi aflându-se şi primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat. A participat la eveniment şi inginerul Nicolae Ungurean, din partea societăţii COMTEH, firma care a câştigat licitaţia pentru acest proiect.

În cadrul evenimentului, primarul Tudor Nădrag a primit din partea Roden Consult SRL Tulcea, societate care a asigurat partea de consultanţă, o diplomă de excelenţă pentru implementarea cu succes a proiectului. Diploma i-a fost înmânată edilului de Ayten Lale Ilie Ablachim, prezentă de asemenea la acţiune.

Primarul Tudor Nădrag a precizat că în total au fost montate trei panouri electronice, de 6m/4m, în zone intens circulate, şi anume în vecinătatea Primăriei, în parcul de la BRD şi în apropierea Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, anunţând că urmează implementarea unor noi proiecte finanţate din fonduri europene. 
„Am reuşit să depunem foarte multe proiecte, nu am ratat nicio sesiune, şi încep să-şi facă simţită prezenţa aceste proiecte. Sper ca toate să fie realizate şi să fie finanţate. Unul dintre acestea face referire la montarea unei turbine eoliene pentru a asigura iluminatul public”, a mai declarat primarul Tudor Nădrag.

Se finalizează şi proiectul cu camerele de supraveghere

Primarul oraşului Hârşova a afirmat că pe data de 18 iunie va inaugura şi proiectul privind montarea celor aproximativ 140 de camere de supraveghere, care face parte din acelaşi program european cu cel al panourilor de informare. Mai mult, în câteva zile vor demara, tot cu fonduri de la UE, şi lucrările pe Măsura 125, la cele trei drumuri de exploatare.
Şeful autorităţii locale a menţionat că sunt pe ultima sută de metri şi cu demararea proiectului de finanţare „Reabilitarea de străzi urbane” în valoare de 7 milioane de euro, mărturisind că „aproape 40 ani nu s-a făcut nimic sau aproape nimic pentru reabilitarea străzilor în oraşul Hârşova”. 

Investiţie de 50 milioane de lei în parteneriat cu RAJA


Edilul a afirmat şi că prin proiectul pe care îl implementează împreună cu cei de la RAJA s-a reuşit atragerea de la UE a altor 50.000.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru construirea unei staţii de epurare, a trei staţii de pompare, a unei conducte de refulare şi pentru realizarea a şase foraje, astfel încât să fie găsită pentru locuitorii oraşului apa cea mai bună.
Primarul Tudor Nădrag a ţinut să aducă aminte şi de proiectul cu finanţare europeană, „un proiect de suflet”, privind împăduririle pe o suprafaţă de 200 de hectare, tot în valoare de 50.000.000 lei, care a fost finalizat la Hârşova. „Acestă împădurire va rămâne ca o moştenire pentru urmaşii noştri. De altfel, astăzi (n.r. ieri) am fost prezent la festivitatea de aniversare a 40 de ani de la înfiinţarea grădiniţei din Hârşova şi am stabilit împreună cu copilaşii ca în perioada următoare să mergem să vizităm această pădure”, a menţionat Tudor Nădrag.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 421

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 284

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 293

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 346

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 443

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 434

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 483

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 476

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 661

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 333

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 379

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 383

Ședință CLM Constanța Cine face parte din Grupul lucru local pentru problemele romilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 586

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului Fundaţiei Pontica, pe ordinea de zi! Ce sumă este solicitată (DOCUMENT)

21 Apr 2024 455

Ședință CLM Constanța Închirierea imobilelor aflate în domeniul public al municipiului Constanța și în administrarea AFI S.R.L, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 508