Ediția a 18-a a Programului de Internship lansată de KMG International. Elevi și studenți din Constanța participă la program

KMG International a lansat prin intermediul companiilor sale membre  Programul de Internship 2018, iar 160 de elevi de liceu, studenți și masteranzi au fost selecționați pentru a-și dezvolta competențele profesionale și tehnice, în scopul de a urma o carieră de succes în industria de petrol & gaze. Programul se va derula în două sesiuni, prima între 1 august și 30 septembrie, iar a doua sesiune de la 1 octombrie până la finalul lunii decembrie, în orașele Năvodari, Ploiești și București.

”Programele de Internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resursele umane, nu doar în cadrul companiei, ci și pentru beneficiul comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Pe lângă acoperirea completă a materialelor de studiu, accesul la toate procesele din incinta unitaților noastre și posibilitatea de a rămâne în cadrul Grupului ca angajați, oferim 50 de burse pentru un an universitar complet celor mai buni stagiari selectați la finalizarea programului”, a declarat Simona Popovici, directorul de resurse umane al Grupului KMG International.

Potrivit KMG International, sprijinit de cele două platforme industriale, Petromidia și Vega, precum și de birourile companiei, programul permite transferul de know-how de la profesioniști către noua cei din generație, aflați în primele etape ale carierei. Elevii și studenții vor fi instruiți de către profesioniști ai Grupului din sectoare de activitate precum prelucrarea țițeiului și petrochimia, laborator, întreținere, planificare, managementul riscului, securitatea ocupațională și protecția mediului.

Participanții programului provin în principal din licee și universități de profil din Constanța, Ploiești și București – liceul ”Lazăr Edeleanu”, Universitatea ”Ovidius” din Constanța, Facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea Politehnica Bucuresti – unități de învățământ cu care Grupul a încheiat parteneriate pentru a oferi stagii de pregătire liceenilor, studenților și absolvenților.
T
inerii din Programul de Internship 2018 (dintre care 140 în cadrul companiilor de pe platformele Petromidia și Vega, și 20 în cadrul birourilor corporate) au fost selectați în urma unei campanii de recrutare realizată în cadrul universităților, în cadrul căreia au fost evaluate un set de competențe tehnice și comportamentale precum lucrul în echipă, inițiativa, comportamentul proactiv și orientarea către rezultate. Elevii și studenții vor avea posibilitatea de a rămâne în cadrul companiei după încheierea programului, în funcție de locurile vacante disponibile.

“Am participat la două programe de internship în cadrul rafinăriei Petromidia unde am avut ocazia să acumulez multe informații din domeniul rafinării țițeiului și să întâlnesc oameni dornici sa împărtășească cunoștințele.  Fiind pentru prima dată într-o unitate de producție atât de mare am observat diferențele evidente între teorie și practică, în timp ce diversitatea oportunităților de învățare m-au motivat să îmi continui activitatea în acest domeniu.” - Iuliana Urîta, inginer procese junior, Rafinăria Petromidia.

În urma Programului de Internship din anul 2017 au fost angajați în diferite domenii de activitate din cadrul companiilor membre ale KMG International un număr de 42 de stagiari din cei 160 participanți. Începând cu anul 2001, aproximativ 1300 de stagiari s-au alăturat programului, iar cei mai buni dintre ei și-au început carierele la KMG International.

Despre KMG International
 
KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în același timp un cetățean corporativ responsabil. Prin programul Grupului „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecție a mediului și a sănătății în întreaga țară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menționăm sprijinul SMURD, Gala Societății Civile, Festivalul și Concursul Internațional George Enescu.

Deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfășoară operațiuni semnificative în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale pe 12 piețe principale. În România, Grupul controlează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploiești – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar și o rețea de distribuție a carburanților cu peste 740 puncte de vânzare, 230 stații GPL, 9.000 de stații de butelii și 3 stații de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuțiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 15 miliarde de dolari în perioada 2007-2017.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 578

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 498

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 708

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 588

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 641

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 650

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 610

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3668

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, Lazu și Agigea, fără apă la robinete

11 Feb 2024 698

Atenție, se oprește apa în localitățile Eforie Nord, Lazu și Agigea!

09 Feb 2024 666

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4269

Curtea de Apel Constanța Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

06 Feb 2024 479

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 875

Imobiliare Constanța Iulian Antonache, patronul celei mai mari firme de jocuri de noroc din Olt, ridică unitate de cazare la Vama Veche

30 Jan 2024 1198

Firme Constanța Alexandru Stavarache, noul administrator unic al Rompetrol Petrochemicals SRL

26 Jan 2024 668