Elevă din România în faţa regelui Belgiei. Află de ce

Şase fete din Topliţa  au inventat un plasture cu GPS şi au cucerit juriul celei mai mari competiţii de antreprenoriat din ţară. Ideea lor de afacere a ajuns până la Bruxelles, unde liderul echipei i-a prezentat proiectul chiar regelui Belgiei, informează DIGI24.

Ambiţie, creativitate, pasiune şi apetit pentru învăţare. Asta le defineşte pe fetele din echipa "Find Me Anywhere". Anul trecut, cele şase eleve au pus Topliţa pe harta antreprenoriatului, după ce plasturele cu GPS inventat de ele a obţinut trofeul pentru "Compania anului", la concursul naţional Junior Achievment.

 Pentru mine, este o reeditare a altui premiu obținut cu 4 ani în urmă, cu o echipă alcătuită tot din șase persoane. Când le-am povestit ce performanță au avut colegii mai mari, au spus da, noi o să-i întrecem, o să fiți mai mândră de noi decât de ei. Și se pare că într-un fel așa a fost, spune Camelia Mândru - profesoară de matematică.


"Find Me Anywhere" nu este o simplă invenţie, ci o adevărată afacere. Fetele au trecut de la stadiul de idee, la cel de proiect şi apoi la implementare şi au simţit pe propria piele cât este de greu să fii antreprenor. Acum, plănuiesc următorul pas: să lanseze produsul pe piaţă.

Secretul succesului a fost munca în echipă, însă fiecare a avut sarcini clare. Edina este cea care le-a motivat pe colegele ei, în momentele în care ar fi vrut să renunţe. Spiritul ei de lider a fost apreciat la Bruxelles, unde s-a numărat printre cei 11 elevi aleşi să îl întâlnească pe Regele Filip al Belgiei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele României, Klaus Iohannis,în vizită oficială în Regatul Belgiei

08 Nov 2023 704

Regele Philippe al Belgiei „Îmi exprim speranţa că aceste lupte se vor încheia în curând, că vom reconstrui o Ucraină liberă şi prosperă“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Jun 2022 1177

Președintele Iohannis, la întâlnirea cu Regele Belgiei „Împreună suntem mai puternici și mai eficienți în efortul nostru comun de a consolida securitatea spațiului euro-atlantic“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Jun 2022 1218

LIVE VIDEO+TEXT Președintele Klaus Iohannis îl primește pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Jun 2022 1397

Vizită istorică la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Președintele României îl primește pe Philippe, Regele Belgiei

17 Jun 2022 993

Întâlnire între președintele Klaus Iohannis și Philippe, Regele Belgienilor la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

15 Jun 2022 962

Klaus Iohannis, întrevedere cu regele belgienilor. Vor participa la deschiderea Festivalului Internaţional de Artă Europalia

01 Oct 2019 1337

A încetat din viață fosta regină belgiană Fabiola

05 Dec 2014 1787