Elevi constănţeni, premiați la Roma

Roma, 7 mai 2013 – Președintele Enel, Paolo Andrea Colombo, și directorul general executiv al grupului Fulvio Conti au înmânat premii câștigătorilor concursului PlayEnergy 2012, ajuns la a noua ediție. La evenimentul găzduit de Natasha Stefanenko a fost prezent și celebrul cântăreț și compozitor italian Eros Ramazzotti. Artistul a participat la ceremonie prin conexiune video din Budapesta, unde are loc unul dintre concertele incluse în turneul său european „cu zero emisii”, devenit posibil grație parteneriatului cu Enel.

Prin PlayEnergy, Enel își confirmă angajamentul față de tineri și școli. Scopul proiectului este să informeze și să responsabilizeze tinerele generații în legătură cu problemele ce țin de consumul energetic, încurajându-le să descopere lumea științei și a energiei. Elevi din România, Italia, Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Panama, Rusia și Slovacia au fost îndemnați să își pună în valoare creativitatea și talentul artistic în cadrul competiției Energia CreAttiva. Participanții au fost provocați să găsească modalități creative de a produce energie și de a utiliza sursele existente într-un mod cât mai inteligent.

La fel ca în anii precedenți, proiectul a fost primit cu entuziasm. Astfel, la concurs au participat 465.000 de elevi (din care peste 329.200 doar din Italia) și peste 9.840 de școli din Italia și din alte țări, fiind înscrise 2.520 de proiecte.

Marea finală, organizată la Roma, le-a oferit tuturor participanților PlayEnergy ocazia să se cunoască și să facă schimb de idei. Câștigătorii au inclus elevi din Italia și din alte țări care au participat la proiect. Printre invitații speciali ai evenimentului din Roma s-a numărat și o delegație de elevi de la școala Collegio El Valle din Madrid, care a participat la Endesa Educa, programul educațional PlayEnergy pentru școlile spaniole, care include activități de învățare și vizite la centrale electrice.

CÂȘTIGĂTORII DIN ROMÂNIA, SLOVACIA, RUSIA, CHILE ȘI SPANIA

Câștigătorii din România au fost elevii Clasei 10A de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanța, care, sub îndrumarea profesoarei Târţiu Mariana, au realizat proiectul „Distracție alternativă”.

În Slovacia, primul loc a fost ocupat de Clasa 2aG, împreună cu profesorul František Varga, de la Școala Stredná priemyselná škola din Komárno, pentru proiectul „Decelatorul pentru șosele”. Câștigătorii din Rusia au fost clasele 9A și 9B de la Liceul Nr.1 din Nevinnomyssk, pentru proiectul „Orașul de pe râu”, sub îndrumarea profesoarei Guseva Alena. Câștigătorii din Chile au fost elevii din Clasa I de la Școala gimnazială Vicente Pérez Rosales din Rio Bueno, care, sub îndrumarea profesorilor Jaime Hott și Victor Alberto Galáz, au realizat proiectul „Energii regenerabile pentru transportul urban”. În sfârșit, medalia de aur în Spania a fost câștigată de proiectul „Casa intelligente e sostenibile” (Locuința inteligentă, sustenabilă), realizat de elevii Clasei 4 de la Collegio El Valle din Madrid.

CÂȘTIGĂTORII ITALIENI

Câștigătoare la categoria școlilor primare a fost Clasa 4aB de la l’Istituto Nostra Signora din Pescara, condusă de profesoara Paola Di Marco, cu proiectul „Giraffe in città” (Girafele orașului).

Pentru categoria școlilor gimnaziale, juriul a acordat premiul întâi proiectului „L’energia cre-attiva è la strada del futuro” (Energie creativă/activă este drumul către viitor), realizat de Clasa 2aA de la Școala Giovanni Pascoli din Assemini, Cagliari, coordonată de profesorul Piero Collu.


Clasa 3aF (secțiunea de inginerie termică) de la Liceul Egisto Pieralisi din Jesi, Ancona, a fost declarată câștigătoarea categoriei pentru licee, grație proiectului „Casa Domotica” (Casa automatizată), sub îndrumarea profesorului Giuliano Fattorini.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar Ortodox 17 martie - Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

17 Mar 2024 530

Istoria Dobrogei - Bibliografie Cassius (sec. II-III) - „Istoria romană”

08 Mar 2024 2815

Istoria Dobrogei - Bibliografie Filostrat (sec. II-III) - „Viața lui Apollonios din Tanya”, „Heroicos”

02 Mar 2024 3465

Istoria Dobrogei - BibliografieFlorus (sec. II) -„Rezumat în două cărți al tuturor războaielor lui Titus Livius, vreme de 700 de ani”

01 Mar 2024 3488

Marcel Ciolacu, la Congresul PES de la Roma. Va fi desemnat candidatul comun pentru preşedinţia Comisiei Europene

29 Feb 2024 376

Calendar ortodox, 18 februarie. Ce sărbătorim astăzi

18 Feb 2024 655

Premierul Ciolacu se întoarce în România, după vizita la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, deschisă la Muzeul Național Roman din Roma

16 Feb 2024 492

Nuclearelectrica încheie memorandum de înțelegere cu SACE și Ansaldo Nucleare pentru proiectele cheie la Unitățile 1 CNE Cernavoda și Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă

15 Feb 2024 488

Calendar ortodox, 15 februarie 2024. Ce sărbătorim astăzi

15 Feb 2024 649

Istoria Dobrogei - Bibliografie Herodian (sec. II) - „Despre prozodia generală”

02 Feb 2024 4887

Istoria Dobrogei - Bibliografie Galen (sec. II) - „Despre temperamente, în trei cărți”, „Despre facultățile naturale”

26 Jan 2024 6052

CS Medgidia Atletul Alin Mihai Șavlovschi s-a calificat la Campionatul Balcanic, în proba de 1.500 m

24 Jan 2024 1389

Istoria Dobrogei - Bibliografie Lucian (sec. II) - „Adunarea zeilor”, „Cum trebuie scrisă istoria”, „Icaromenip”, „Istoria adevărată”, „Scitul și oaspetele”, „Zeul tragedian”, „Oameni cu viața lungă”, „Despre dans”

20 Jan 2024 2324

Istoria Dobrogei - Bibliografie Polyainos (sec. II) - „Stratageme”

19 Jan 2024 1806

Italia Adolescent român de 14 ani, ucis în parcarea unei stații de metrou

13 Jan 2024 700