Elevii de la Liceul Lucian Blaga au sărbătorit Ziua Internațională a Toleranței

 
”Toleranța este respectul, acceptarea și aprecierea bogăției și diversității culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie și manierelor de exprimare a calității noastre de ființe umane. Ea este încurajată prin cunoașterea, deschiderea spiritului, comunicație și libertatea gândirii, conștiinței și credinței. Toleranța este armonia în diferențe. Toleranța e o virtute care face ca pacea să fie posibilă și care contribuie la înlocuirea culturii războiului cu o cultură a păcii’’(Declarația Principiilor Toleranței - 16 noiembrie 1995).
 
Pornind de la un asemenea deziderat, și propunându-și să sărbătorească Ziua Internațională a Toleranței (16 noiembrie), Fundația ADV ”Alături de Voi’’, prin psihologul Georgiana Iofciu, a susținut o sesiune de informare, în zilele de 3 și 17 noiembrie 2015, în rândul elevilor din clasele a V-a, de la Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța.
 
Activitatea ce face parte din proiectul educativ ,,Biologica” a fost coordonată de prof. Carmen Călin, prof. Simona Matei, prof. Andreea Anăstăsoaie și prof. Eugen Corbeanu, care și-au propus să aducă în atenția micilor elevi  următoarele responsabilități:  să ne cunoaștem mai bine unii pe alții, să explicăm și să exersăm ce înseamnă tolerant și asertivitate, să renunțăm la indiferență în ceea ce privește problemele colegilor, să nu criticăm, să nu judecăm, să nu etichetăm pe nimeni, să acceptăm diferențele dintre noi, conștienți fiind și de asemănările existente, să fim deschiși la idei noi, și, mai ales, să fim conștienți că, pentru a repara un defect propriu, trebuie, mai întâi, să avem tăria de a-l recunoaște.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.