Elevii din Constanța, rezultate excepționale la Concursul Național de Dezbateri Academice 2014 (galerie foto)

Elevii constănțeni de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Dionisie Exiguul” și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” au obținut rezultate remarcabile la competiția Națională de Dezbateri pentru Elevi, desfășurată în cadrul proiectului “Tinerii în viața comunității”, ediția a II-a, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și de Ministerul Educației Naționale.
 
Competiția s-a desfășurat la Slănic Moldova, în perioada 1-5 octombrie. Moțiunile propuse de-a lungul concursului, care s-a desfășurat pe două secțiuni - formatul Karl Popper și formatul World Schools - au provocat tinerii să dezbată problema educaţiei care ar trebui să stea, indiscutabil, la baza evoluţiei pozitive a unui stat. 28 de echipe compuse din trei membrii au compus această adunare de debateri iar arbitrajul a fost asigurat de profesori coordonatori.
 
Conform președintelui ARDOR Dobrogea, Carmen Cirnea, profesorul coordonator al elevilor prezenți la această competiție națională, din cei 36 de debateri care s-au întrecut în argumente la secțiunea KP clasamentul individual ne-a așezat pe primul loc prin elevul Vlad Popa, premiul III acordat elevei Doicescu Alexandra, și locul IV-mențiune- ocupat de Constantin Erol-Andrei.
 
Echipele au fost formate din elevi din diverse cluburi de dezbateri ale țării, opțiunea de a fi mixați având rolul de a muta accentul de pe latura competițională pe cea formativă. Astfel, clasamentul pe echipe la KP a echivalat cu obținerea a nu mai puțin de 7 premii: premiul al II-lea Doicescu Alexandra a cărei echipă a jucat finala KP, premiul III –Popa Vlad și Răpsigan Delia, mențiune– Constantin Erol-Constantin, Trifu Ștefan, Pohrib Flavius-Ștefan și Trandafir Gabriel. La Secțiunea WS, unde s-au întrecut debaterii experimentați, din nou, Constanța a surclasat mulți participanți. Clasamentul individual ne-a adus premiul III prin Călin Ștefanopol, și locul IV-mențiune- acordat lui Robert Dima. Echipele mixate de la această secțiune au avut în componența celor aflate pe primele poziții debaterii constănțeni.  Cu alte cuvinte și finala WS a fost jucată de un elev al județului nostru –Călin Ștefanopol– căruia i-a fost decernat premiul II iar elevii Robert Dima și Iman Mologani au obținut mențiune și la această secțiune. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.