Incident aviatic Elicoptere IAR 330 Puma, oprite la sol

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene face verificări în cazul unui incident în care a fost implicat un elicopter IAR-330 Puma al Bazei 90 Transport Aerian, care a aterizat forțat după ce s-a fisurat o pală a elicei, în prezent toate elicopterele de acest tip fiind oprite la sol. 

Ministerul Apărării Naționale (MApN) transmite prin intermediul unui comunicat de presă că marți, în timpul unui zbor de antrenament, echipajul unui elicopter IAR-330 Puma al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibraţii peste limita normală şi a acţionat conform procedurilor în vigoare. ”După aterizare, în urma verificărilor s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit”, precizează MApN.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene anchetează circumstanţele producerii incidentului, iar în acest moment elicopterele IAR-330 sunt oprite de la zbor până când vor fi stabilite cauzele incidentului, adaugă sursa citată. Potrivit Forțelor Aeriene Române, modelul IAR-330 a fost proiectat la mijlocul anilor '60 ca să îndeplinească misiuni de transport mediu. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.