Mirela Matichescu „Emiterea voucherelor de vacanță, una dintre prioritățile interimatului meu“

Emiterea voucherelor de vacanță reprezintă una dintre prioritățile președintelui interimar al Autorității Naționale pentru Turism, Mirela Matichescu, care consideră că deblocarea acestui proiect este foarte importantă atât pentru angajatori, cât mai ales pentru angajați și pentru industria turistică în general, scrie Agerpres.

De asemenea, aceasta a declarat într-un interviu, acordat Agerpres, că redeschiderea biroului de promovare din China și intensificarea acțiunilor de promovare a României ca destinație turistică pe piața asiatică și pe cea din Golf sunt măsuri prioritare pentru creșterea circulației turistice și asigurarea unei dezvoltări durabile a sectorului turistic.

În opinia președintelui ANT, reprezentanții industriei ar trebui să aibă un cuvânt important de spus în promovarea destinațiilor și a produselor turistice.

Întrebată de jurnaliştii de la Agerpres care sunt prioritățile interimatului la șefia Autorității Naționale pentru Turism, Matichescu a răspuns: „Sunt aceleași priorități pe care le am încă de acum doi ani și jumătate de când am fost numită vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism. Între timp, desigur, au mai avut loc schimbări, dar în principiu obiectivul este același: creșterea circulației turistice și asigurarea unei dezvoltări durabile a turismului prin definirea României ca destinație turistică, prin exploatarea potențialul turistic al țării.

În acest sens, doresc să duc la bun sfârșit proiectele pe care ANT le are în derulare și deblocarea unora noi, așa cum ar fi campaniile de publicitate outdoor pentru implementarea planurilor operaționale anuale de marketing pentru brandul turistic național în țările țintă și cele de oportunitate. Și pentru că vorbim de piețele de oportunitate, consider că este foarte importantă redeschiderea biroului de promovare din China și intensificarea acțiunilor de promovare a României ca destinație turistică pe piața asiatică și pe cea din Golf. În acest moment avem nouă reprezentanțe de promovare în străinătate și cred că ar trebui să capete mai multă forță, ele fiind vectorii prin care ne facem auziți în țările ce ar putea genera un flux cât mai mare de turiști către România.

Îmi doresc să continui acțiunile pe care ANT le-a desfășurat anul trecut cu privire la implicarea în evenimente cu rol în creșterea circulației turistice în țară, organizarea de infotripuri pentru reprezentanții mass-media din țară și străinătate, acțiuni care, din păcate, în prima parte a anului 2015 au lipsit.

De asemenea, voi continua și voi îmbunătăți parteneriatul cu industria turistică. Întotdeauna i-am considerat pe reprezentanții asociațiilor patronale din turism parteneri serioși de care avem nevoie în implementarea strategiilor și politicilor pe turism. Mă aflu într-un dialog permanent cu ei și doresc cu adevărat să ne sprijinim reciproc“.

De asemenea, Matichescu a vorbit şi despre voucherele de vacanţă.

„În prezent, proiectul de Lege privind acordarea voucherelor de vacanță se afla la Camera Deputaților, a fost aprobat cu amendamente la Comisia de muncă și protecție socială și este trimis pentru avizare la Comisia de Industrii și Servicii. Săptămâna aceasta va avea loc o nouă ședință în care, alături de reprezentanții industriei turistice, vom susține amendamentele propuse și sperăm să obținem avizul final al celor două comisii. Tot în cursul acestei săptămâni avem programate întâlniri la Ministerul Finanțelor pe tema impozitului forfetar, unde, de asemenea, voi fi însoțită de reprezentanții industriei turistice. Și pentru că am început cu prioritățile interimatului, amintesc că emiterea voucherelor de vacanță este una dintre acestea. Și, da, cred că este foarte importantă deblocarea acestui proiect atât pentru angajatori, cât mai ales pentru angajați și pentru industria turistică în general“, a declarat președintele interimar al Autorității Naționale pentru Turism, potrivit Agerpres.




Sursa: Agerpres


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1357

Fostul administrator public al judeţului Constanţa, Mirela Matichescu, noul manager al OMD Mamaia Nord

21 Dec 2023 1363

Gamma Ship Supplier SRL a intrat în insolvență! Printre fondatori, Monea Gabriel, administratorul public al județului Constanța

03 Oct 2023 1099

Modificări importante în societatea Mirelei Matichescu, fost administrator public al judeţului Constanţa

20 Jul 2023 1528

Prima condamnare în cazul unui afacerist belgian decedat într-un accident aproape de Mangalia! (DOCUMENT)

10 Apr 2023 1419

Firmă nouă în județul Constanța! Se va ocupa de servicii de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată

17 Oct 2022 1312

Decizii ale magistraților în cadrul procesului intentat de Mirela Matichescu împotriva unei decizii luate de AGA Airtours SRL

22 Sep 2022 1561

Dispoziție semnată de președintele Consiliului Județean Constanța. Și-a desemnat reprezentantul în Asociația ITI Delta Dunării

03 Mar 2022 2037

Procesul Mirelei Matichescu cu Airtours SRL a fost amânat până anul viitor

09 Dec 2021 1632

Felician Marius Gherasim, asociat unic al Geomar Black Sea SRL, modificări importante în firmă

21 Aug 2021 3784

Autodenunț la doi ani după tragedie! Final de anchetă în cazul afaceristului belgian decedat într-un accident aproape de Mangalia (document)

21 May 2021 4117

Mirela Matichescu și-a deschis o nouă firmă. Vrea să se apuce de agricultură ecologică

29 Apr 2021 2191

Cuplul Micu-Matichescu, probleme în Airtours SRL. Asociatul majoritar îi acuză de prejudicii cauzate societății

08 Apr 2021 2118

Mirela Matichescu și partenerul ei atacă în instanță o decizie luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor societății în care dețin 50% din capitalul social

22 Mar 2021 2574

Au trecut șase luni de la alegerile locale. Omul PSD, Mirela Matichescu, încă director executiv în ADI Dobrogea

18 Mar 2021 6124