Epavele a trei corăbii scufundate în urmă cu un secol, descoperite de doi scafandri din Constanța

 
Descoperire de senzație făcută de doi tineri din Constanța. Scafandri profesioniști și împătimiți exploratori ai adâncurilor, bărbații au găsit epavele aproape intacte a trei corăbii scufundate în urmă cu un secol și jumătate, informează stirileprotv.ro. 
 
Interesant este faptul că una dintre ele este o fregată, se pare britanică, dotată cu tunuri și care are muniție la bord. Iulian Rusu și Pascale Roibu au descoperit navele după o aventură de patru ani. 
 
Atrași de legendele care circulau printre pescarii, cum că în zona Sulina s-ar află, în adâncuri, epavele unor corăbii, cei doi exploratori s-au apucat de treabă. Au studiat documentele vremii, iar într-o litografie din 1861 au văzut o epavă reușind în final să o localizeze. Și au găsit, la circa 6 kilometri de Sulina, nu una, ci trei nave scufundate.
 
Prima pare să fie o fregată britanică, dotată cu tunuri și muniție la bord. Celelalte două nave sunt comerciale și au transportat, se pare, cereale. 
 
Descoperirea celor doi scafandri a făcut deja înconjurul continentului, iar navele pe care aceștia le-au găsit ar putea deveni un punct de atracție pentru iubitorii de scuba-diving, în condițiile în care se află la doar șapte metri adâncime, relatează stirileprotv.ro.
 
În urmă cu doi ani, Iulian Rusu și Pascale Roibu au descoperit, în apele lacului Siutghiol din Constanța epava unui avion doborât în timpul celui de-al doilea război mondial.



Sursa: stirileprotv.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi scafandri au decoperit vestigii antice în zona Comandamentului Flotei

28 Oct 2014 1703