"Era şi cazul" Ce a declarat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, legat de măsurile luate de conducerea Spitalului Judeţean în urma controlului

    Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, a precizat pentru ZIUA de Constanţa că "era cazul" să fie luate măsuri în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, în urma controlului inopinat pe care l-a desfăşurat în spital în data de 7 aprilie. De asemenea, a precizat că va mai veni în control la spital, dar de data aceasta fără să mai anunţe pe nimeni, nici măcar pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

"Este aceeaşi opinie pe care am avut-o şi în seara aceea. Teoretic, ea trebuie să fie demisă, având în vedere faptul că nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Îmi menţin această părere. Domnul preşedinte a fost informat de câţiva aparţinători de acolo (n.r. secţia UPU) că atunci când s-a aflat că suntem în control, asistenta de pe triaj a dat aparţinătorii afară să facă curat. Mi se pare blândă sancţiunea, dar este decizia spitalului. Aş mai vrea să precizez că au fost nişte comentarii cu privire la vizita mea că m-am dus cu şapte televiziuni. Nu m-am dus cu televiziuni. În momentul în care am anunţat că merg, preşedintele CJC a anunţat presa. Nu mi s-a părut nimic ieşit din comun, vă spun sincer. Ideea este că cei care scriu înseamnă că sunt mulţumiţi de condiţiile care sunt în spital. Eu nu am comentat de actul medical. Se fac lucruri minunate din punct de vedere medical acolo, dar care pot fi compromise de nişte infecţii, care pot să apară din cauza acestor chestiuni. Mi-au scris mulţi pacienţi care sunt din Constanţa, invitându-mă şi pe alte secţii. Eu sper că în urma vizitei mele... şi mă voi duce din nou, fără să anunţ de data asta chiar pe nimeni, adică nici pe preşedinte CJ. Şi dânsul îşi doreşte pentru că sunt nişte bani pe care îi introducem în sistem şi pacientul nu vede acest lucru", a declarat pentru ZIUA de Constanţa Sorina Pintea. 


Reamintim că printr-un comunicat de presă conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța a anunţat că a finalizat ancheta internă demarată în cursul zilei de luni, după vizita inopinată a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Conform legislației în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: 
- încetarea mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Clinică Neurologie;
- acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07.04.2019;
- Directorul de Îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității, în consecință, au fost demarate verificări în toate secțiile.
De asemenea, conducerea spitalului a spus că va demara o igienizare a secţiei de Neurologie.

"Era cazul să o facă! Şi nu numai! Au fost foarte multe supărări. Fac un pic de pauză pentru că sunt fizic obosită, dar mă duc în continuare. Legat de faptul că fac aceste controale în campanie electorală, anunţ că voi fi în campanie electorală permanentă! Am venit să muncesc şi voi face exact ce am făcut la Baia Mare. Doi ani mi-a luat să îi învăţ pe cei de acolo să facă curăţenie", a mai spus ministrul sănătăţii.






 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii au stabilit un nou termen în dosarul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății

19 Sep 2020 1994

Fost ministru al Sănătății Sorina Pintea, acuzată de luare de mită. Procesul a primit un nou termen

08 Aug 2020 1944

Acuzată de luare de mită Veste bună pentru Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății

02 Jul 2020 1813

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, plângere împotriva controlului judiciar

24 May 2020 2008

DNA. Sorina Pintea, trimisă în judecată pentru luare de mită

30 Apr 2020 1820

Sorina Pintea, eliberată din arest

06 Mar 2020 2357

Legături cu Constanţa! Cine decide azi libertatea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătăţii (document)

06 Mar 2020 2242

Protest pentru susținerea Sorinei Pintea, la Baia Mare

05 Mar 2020 3147

Miniștrii Costache și Vela au cerut controale pentru modul în care a fost tratată în arest Sorina Pintea

04 Mar 2020 1877

Referatul DNA în cazul Sorinei Pintea! Iată de ce a fost arestat fostul ministru al Sănătăţii (document)

03 Mar 2020 2451

Editorial Sorina Pintea şi „Şpaga sub acoperire“

02 Mar 2020 4597

Sorina Pintea, suspendată din PSD și înlocuită din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare

01 Mar 2020 2311

Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile

29 Feb 2020 2580

UPDATE 2 Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, arestată preventiv

29 Feb 2020 3153

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută de procurorii DNA

28 Feb 2020 2115