ERG şi Lukoil se pregătesc să construiască un parc eolian în Tulcea

Compania italiană ERG şi grupul rus Lukoil vor cumpăra un proiect de energie eoliană din judeţul Tulcea, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ia în calcul finanţarea lucrărilor de construcţie.

Compania Lukerg Renew GmbH, un joint venture între ERG şi Lukoil, anticipează că va finaliza în scurt timp preluarea proiectului, compus din trei grupuri de turbine eoliene situate în localităţile Dorobanţu, Topolog şi Casimcea (judeţul Tulcea), cu o capacitate de 84 MW. Proiectul este pregătit pentru începerea lucrărilor de construcţie.

BERD discută cu Lukerg Renew acordarea unui împrumut către compania de proiect, a declarat Louis Borgo, de la departamentul pentru energie şi utilităţi din cadrul instituţiei financiare, citat de Bloomberg.

"Urmărim mai multe proiecte de acest tip în ţară, în zona energiei eoliene, energiei solare şi biomasei, aflate în diverse stagii ale ciclului de avizare", a afirmat Borgo.

Potrivit unui comunicat afişat pe site-ul BERD, Lukerg Renew este în curs de a cumpăra proiectul din Tulcea, iar tranzacţia va fi finalizată în luna octombrie.

Citeste AICI

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acţionarii Corni Eolian SA au aprobat distribuirea de dividende din profitul realizat în anul financiar 2020-2022

08 Feb 2024 638

Robert Drăgănoiu, Adin Gani şi Marian Valentin Badea, campioni naţionali la Kumite (galerie foto)

03 Jun 2015 2840