Culmea tupeului Escrocii care păcălesc bătrânii prin metoda accidentul fac angajări

 
Îşi recruta angajaţii pe un site, dar nu pentru orice muncă, ci ca să colecteze plicurile cu bani de la victimele căzute în plasă prin metoda accidentul. Oamenii habar nu aveau că au ajuns pe mâinile unui escroc şi erau folosiţi pentru înşelăciuni. Cel care a pus la cale această schemă este un tânăr de 25 de ani, ajuns acum după gratii, informează România TV.

Un botoşănean, de 26 de ani, se folosea de anunţuri de angajari pe un site pentru a-şi recruta intermediarii care să-i colecteze banii obţinuţi prin metoda accidentul. Bineînţeles, intermediarii nu aveau habar că au luat parte la înşelătorii.

În plasa botoşăneanului a căzut şi o tânără din Suceava. Fata a găsit un anunţ pentru un post de secretară la o firmă de mediere. A sunat la numărul respectiv şi i s-a spus că este angajată. Pe data de 14 martie 2015, ea a fost trimisă la o bătrână din municipiul Suceava pentru a ridica un plic. Bătrâna a fost sunată pe telefonul fix de o femeie necunoscută care s-a recomandat ca fiind fiica ei şi care i-a spus că a provcat un accindet rutier, respectiv a lovit un pieton de trecerea de pietoni. Presupusa fiică i-a cerut să discute cu procurorul ce se ocupă de caz. Aşa zisul procuror, i-a explicat bătrânei că fiica ei a provocat un accident şi, conform noilor prevederi legale, poate să se împace cu victima, dar dacă nu plăteşte spitalizarea victimei, respectiv suma de 10.000 de lei, fiica sa urmează să fie arestată.

Bătrâna a fost de acord să plătească suma de bani, ocazie cu care, a coborât în faţa blocului şi s-a întâlnit cu tânăra proaspăt angajată ca secretară, care i-a înmânat un plic cu suma de 10.000 de lei. Suceveanca a luat plicul de la bătrână şi l-a dus apoi angajatorului ei.

Potrivit obiectivdesuceava.ro, citat de România TV, după câteva zile, falsul angajator a pus-o pe tânără să ridice de la o altă bătrână, de 91 de ani, din Suceava, suma de 7.300 de lei. De această dacă suceveanca şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi a sunat la poliţie. Poliţiştii suceveni au organizat prinderea în flagrant a suspectului. Marţi, 17 martie 2015, tânăra a mers la bătrâna respectivă, a luat banii, după care şi-a stabilit un loc de întâlnire cu individul respectiv în Botoşani. In momentul în care a venit să ridice banii, Alexandru Băiceanu a fost săltat de oamenii legii.

Ţeparul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava, iar miercuri el a fost arestat pentru 30 de zile.


Sursa: România TV
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.