Eveniment

Este poliţistul în timpul serviciului? Uite ce ordin a dat ministrul de Interne Carmen Dan

În Monitorul Oficial al României partea I numărul 647 din 25 iulie a fost publicat Ordinul nr. 82 din 16 iulie 2018, semnat de ministrul de resort Carmen Daniela Dan, pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul administrației și internelor, nr. 236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.
 
Acesta spune negru pe alb:


Având în vedere prevederile art. 6 din Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
în temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare,
ministrul afacerilor interne emite următorul ordin:

Articolul I

Anexa nr. 1 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul administrației și internelor, nr. 236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 740 din 30 octombrie 2009, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

– La partea I „Portul uniformelor de poliție“, capitolul I „Uniformele de poliție“, punctul I „Reguli generale“, paragrafele 11 și 12 se modifică și vor avea următorul cuprins:

Polițiștii care desfășoară activități cu publicul poartă în mod obligatoriu, în timpul programului de lucru, uniforma de reprezentare, de serviciu sau echipamentul specific, stabilit prin normele de echipare, conform misiunilor și activităților specifice desfășurate la birou sau în teren - ghișeele de eliberare a cazierului judiciar, ghișeele de lucru cu publicul ale serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, ghișeele de lucru cu publicul ale serviciilor publice comunitare de regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, precum și ghișeele de lucru ale Inspectoratului General pentru Imigrări, birourile de relații publice, structurile de relații cu publicul, personalul structurilor de poliție de ordine publică, aparținând poliției județene, municipale, orășenești, rurale, transporturi, rutiere, birourile și posturile de poliție comunale, dispeceratele, personalul examinator pentru obținerea permisului de conducere, personalul de serviciu și control acces, personalul din centrele de reținere și arestare preventivă, centrele regionale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil, centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică, personalul care încadrează structurile de intervenție și acțiuni speciale, personalul structurilor poliției de frontieră ce încadrează punctele de frontieră, care execută misiuni de supraveghere a frontierei de uscat și pe apă, instructorii și comandanții de subunități din instituțiile de învățământ.

Polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, pe timpul programului de lucru la ghișeu și în contact nemijlocit cu cetățenii, sunt echipați în ținută civilă, decentă și îngrijită, corespunzătoare anotimpului.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost poliţist din Constanţa, în faţa juraţilor de la „Chefi la Cuţite“

03 Oct 2016 1838

Carambol cu trei mașini. Un polițist a fost rănit

29 May 2016 1619

Încătuşat de procurori după ce a rupt uniforma unui poliţist din Constanţa

16 Feb 2016 1342

Banc Un tip pe strada vede un alt tip in uniforma si-l intreaba

06 Aug 2014 1221

Un poliţist a fost pălmuit, altuia i-a fost ruptă uniforma Mai multe persoane din Murfatlar, condamnate

14 May 2014 948

Fotoreportaj Cum arată uniformele poliţiştilor de frontieră din ţările riverane Mării Negre

12 Nov 2013 2941

Scandal intr-o familie din Targusor. Unui politist i-a fost distrusa uniforma.

23 Jun 2013 1251

Sex, epoleţi şi sutane Preoţi şi poliţişti, vedete de filme porno

26 Mar 2012 3454

Sportiv al LPS Farul ConstanţaEl este constănţeanul reţinut pe motiv că a lovit şi înjurat doi poliţişti

09 Jul 2011 1687

La Costinesti, un barbat a smuls insigna de pe uniforma unui politist si a muscat un jandarm

26 Jul 2009 761