Atacuri barbare Europa în stare de şoc!

Un val de atentate a zguduit astăzi Europa. În numai câteva ore, în Franța un bărbat a fost decapitat, în Tunisia, în stațiunea Sousse, au fost ucise pe plajă 27 de persoane și în Kuweit, într-o zi de rugăciune pentru musulmani, au fost uciși 25 de oameni și alți 202 au fost răniți, într-un atentat sinucigaș revendicat de Statul Islamic (SI).
Președintele francez Francois Hollande și omologul său tunisian Beji Caid Essebsi și-au exprimat, în cadrul unei convorbiri telefonice avute astăzi, ”solidaritatea în fața terorismului și intenția de a continua și intensifica lupta împotriva acestui flagel”, informează Președinția franceză.
Potrivit ministrului de externe al României, Bogdan Aurescu, citat de AFP, aceste atacuri arată că ”este imperativ să fie întărite eforturile pentru prevenirea și eliminarea terorii”.
”Democrații vor continua să facă front comun împotriva barbariei", a scris șeful Guvernului spaniol Mariano Rajoy, într-o postare pe Twitter. Rajoy a fost primul oficial european care a reacționat la informațiile privind descoperirea unui bărbat decapitat la un centru industrial din Lyon, apoi la atacurile care au lovit stațiunea balneară tunisiană Sousse și la masacrul din Kuweit. Aceste vești au produs stupoare printre liderii europeni reuniți la Bruxelles, pentru un summit consacrat Greciei.
”Inimile noastre sunt alături de toate victimele acestor oribile atacuri teroriste”, a declarat premierului britanic David Cameron, înainte de a anunța convocarea unei reuniuni de criză pe marginea acestui subiect. ”Aceste atacuri dezvăluie provocările la care trebuie să facem față. Gândurile noastre se îndreaptă spre apropiații victimelor și sperăm că răniții vor putea fi vindecați cât mai repede posibil”, a declarat, la rândul său, cancelarul federal al Germaniei Angela Merkel.
Matteo Renzi, premierul italian, și-a exprimat ”profunda durere” după evenimentele din Tunisia, țară situată chiar în fața Italiei, peste Marea Mediterană. În ceea ce privește atacul din Lyon, acesta confirmă, în opinia lui Renzi, ‘existența unor mici celule (teroriste) foarte bine organizate’.
”Aș vrea să mă asociez doliului care a lovit Franța și alte țări prietene”, a declarat președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, la încheierea summitului de la Bruxelles. Evocând Tunisia, Juncker a declarat că deplânge victimele acestei țări, care ”a gestionat totuși cel mai bine consecințele” Primăverii Arabe ce a destabilizat mai multe țări din regiune.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.