UPDATE Evacuare cu scandal la Constanţa. Intervin forţe de la jandarmerie şi poliţie. Zeci de persoane în pericol de a fi date afară din locuinţe (galerie foto+video)

Mai multe familii de rromi sunt evacuate în aceste momente în cartierul Palas, judeţul Constanţa.

Echipele Primăriei se ocupă de demolarea imobilelor improvizate.Sunt prezente echipe de jandarmi şi Poliţia Locală.

O femeie ameninţa că îşi dă foc cu copilul în braţe, afirmând că acesta este bolnav şi că nu poate ajunge pe străzi.

UPDATE: Potrivit comunicatului oficial, poliţia locală a acționat împreună cu reprezentanții Poliţiei municipiului Constanţa, Gruparii mobile de jandarmi, Serviciului public de asistenţă socială, Direcției de sănătate publică, Direcției sanitar veterinare, Serviciului public de evidenţă a persoanei şi Direcției generale de asistenţă socială şi protecția copilului în taberele de persoane din zona străzilor Munții Tatra şi Locotenent Manoiu unde sunt 18 amplasamente improvizate din materiale improprii folosite ca şi locuința de aproximativ 70 de persoane, fără forme legale.

Reprezentanții municipalității au procedat la igienizarea zonei cu sprijinul firmei de salubrizare în vederea asigurării condițiilor igienico - sanitare proprii unui mediu de viată sănătos.

Au fost înlăturate toate materialele depozitate pe domeniul municipiului Constanţa care creau premisele unor focare de infecții, a înmulțirii rozătoarelor şi răspândirii bolilor.

Membrii comunității abordate au beneficiat de consilierea şi sprijinul reprezentanților instituțiilor implicate.

Firma de salubrizare participă cu  22 de manipulanți, 6 autobasculante de 22 tone, 4 autogunoiere de 18 mc, 1 încărcător tip volă şi o autospecială cu dispozitiv de încărcare tip cupă.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.