Eveniment omagial în onoarea istoricului de talie mondială, Kemal H. Karpat la Biblioteca Municipală IN Roman din Medgidia (galerie foto)

Asociația culturală Nehmet Nyiazi a organizat astăzi la Biblioteca Municipală IN Roman din Medgidia un eveniment omagial în onoarea istoricului de talie mondială, consilier al mai multor președinți ai SUA,  Kemal H. Karpat.

Astfel, la manifestarea culturală, al carei amfitrion a fost profesorul Ecrem Gafar, au fost prezenți invitați din mediul academic, istorici, chiar și o numeroasă delegație a bibliotecarilor din țară, dar și membri ai comunității tătare din Medgidia.

De asemenea, din SUA, unde este stabilit, profesorul Kemal Karpat, în vârstă de 95 de ani, a transmis un mesaj prin care a precizat că se simte onorat, dar că este dezamăgit că nu poate participa la eveniment.

”Fiind absolvent al Seminarului Musulman din Medgidia, dar și cetățean de onoare al orașului, mă consider fiu al locului” - a transmis profesorul Karpat.

La rândul său profesorul Evren Gafar a informat audiența că, de fapt, Kemal Karpat, a deschis ochii către lume, la Medgidia.

Profesorii de istorie Adrian Ilie au prezentat în cadrul evenimentului biografia reputatului politolog su istoric de renume mondial. 

Președintele Asociației Nehmet Niyazi, Erol Muraď, a achiziționat din Turcia toate lucrările profesorului Kemal Karpat. Acesta s-a adresat tuturor celor care pot contribui la traducerea operei profesorului pentru a fi oferită apoi Bibliotecii Municipale IN Roman, Medgidia, fiind vorba de o mare personalitate a istoriei mondiale care iubeste necondiționat Dobrogea și Medgidia. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și: 

Kemal Haşim Karpat - istoric, politolog și sociolog recunoscut pe plan mondial

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 346

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 322

Poliția RomânăParteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

24 Apr 2024 184

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 345

#citeșteDobrogea Generalul Emanoil Boteanu, un prim comandant al Marinei Române

23 Apr 2024 832

Aniversări românești. Regele Carol I – 185 ani de la naștere (I) Ionel I.C. Brătianu - „întemeetor al României moderne, un adevărat Suveran constituţional fiindcă era totdeodată şi liberal şi conservator”

23 Apr 2024 408

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 353

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 381

Masă rotundă cu tema „Shakespeare și marea” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

22 Apr 2024 353

Trageri Loto, joi. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro

22 Apr 2024 339

Programul de lucru al Poştei Române în perioada 1 mai – 6 mai 2024

22 Apr 2024 526

Istoria Dobrogei - Bibliografie Iamblichos (sec. III-IV) - „Viața lui Pitagora”

20 Apr 2024 1168

Eveniment cultural în Constanța. Prezentarea romanului „Fata cu ochii de lună” la Biblioteca Județeană

19 Apr 2024 555

În luna martie, zidul de sprijin s-a prăbușit Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare, nemulțumiți de lucrările făcute de mântuaială lângă blocul lor (GALERIE FOTO+VIDEO

19 Apr 2024 922

CSM Constanța Boxerul Alexandru Buleu a debutat cu dreptul la Campionatul European (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 504