Evz.ro Evenimentul Zilei a descoperit cuibușorul din București al lui Mazăre, Constantinescu și Strutinsky

 
Un număr de 16 întreprinzători, printre care VIP-uri locale și prietenii lor, și-au construit un bloc de lux în Băneasa. Astfel, afaceriști fugiți din țară, președinți de Consilii Județene și urmăriți penal au devenit vecini, relatează EVZ.

Potricit aceleiași surse, un bloc de pe strada Gheorghe Ionescu-Sisești a devenit, începând cu 2012, locul unde Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Elan Schwartzenberg, Gabriel Strutinsky și Marian Oprișan se pot întâlni, teoretic, ori de câte ori este nevoie.

Când au treburi prin Capitală, baronii de Constanța și Vrancea trag la un bloc cu 25 de apartamente situat în Băneasa. Cei mai mulți proprietari sunt apropiați ai lui Schwartzenberg, dispărut de aproape trei ani din țară, foști sau actuali parteneri de afaceri, dar și un fost ziarist.

Aleși locali de prim rang și-au construit un loc numai al lor. Un paznic nu permite depășirea unei bariere ridicate și susține că locul este proprietate privată. Potrivit EVZ, în curte era parcat un Jeep de lux, cu numere de Constanța. Pe calea de acces către imobil, o altă mașină scumpă, înmatriculată în același județ.

În declarația de avere a lui Nicușor Constantinescu se arată că terenul a fost cumpărat în 2009. Mazăre și Constantinescu și-au trecut, în 2013, imobilele în proprietate. Primul zice că e apartament, al doilea că e casă, dar ambele au fix aceeași suprafață: 184,43 metri pătrați, informează EVZ.

Nicușor Constantinescu a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că a cumpărat apartamentul din Băneasa cu 100.000 de dolari pentru fiica sa, care este studentă. Adresa blocului coincide cu punctul de distribuire a produselor unei firme care aparține Mihaelei Rădulescu, fosta soție a lui Elan Schwartzenberg. În anunțul societății este specificat și etajul 5: de aici tragem concluzia că acesta aparține încă afaceristului israelian, care nu a mai călcat în țară din vara lui 2012, relatează EVZ.

Potrivit EVZ, blocul baronilor are 25 de apartamente. Informația apare în autorizația de construire emisă de Primărie, în octombrie 2010, pe numele lui Radu Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky și alții - prin care s-a autorizat lucrări de supraetajare imobil locuință colectivă, cu regim final de înălțime S+P+5E.

Geraldina Elena Neagoe este prietenă cu Elan Schwartzenberg și învinuită în dosarul „Realitatea TV”. A deținut poziția de administrator al unor firme – parte a trustului Realitatea Media. Este trecută ca acționară la Seaview Media, Seaview Advertising și Exclusiv Art. Un alt proprietar din blocul din Băneasa este prietena sa, Elisabeta Roxana Sfrija a deținut funcția de administrator al Exclusiv Art, compania lui Elan. Este stabilită în Dubai. Alți proprietari: Mihai Mazăre, fratele primarului Constanței, Daniel Bucura, fost jurnalist la mai multe publicații, Irina Elena Chirică, omul de bază a lui Schwartzenberg la Realitatea Media, informează EVZ.

EVZ:Cu cine se mai face ședința de bloc

Elan Schwartzenberg are 12% din terenul de sub proprietatea din Băneasa. El a plecat din țară de mai mulți ani, fără un motiv anume. Este pus sub acuzare în mai multe dosare, printre care și cel al lui Radu Mazăre de luare de mită.


Gabriel Sorin Strutinsky este supranumit „trezorierul” cuplului Mazăre - Constantinescu. Este partener de afaceri cu primarul Constanței în opt firme și este multimilionar. A plecat din țară în primăvara anului trecut după o anchetă a DNA.

Antoanela Carmen Stăncescu este și ea pusă sub acuzare în dosarul „Realitatea TV”. 

Adrian Radu este pus sub acuzare în dosarul Realitatea și este apropiat de Elan Schwartzenberg și de Sorin Ovidiu Vîntu.

Ioana Nadolu - cercetată penal în dosarul „Realitatea”.

Mihaela Oana Moldovan este co-acționar cu Elan Schwartzenberg la mai multe firme

Cristian Bozgan și Ionuț Sorin Barbu, prieteni cu Elan.


Sursa: www.evz.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.