evz.ro Dragnea alege între o rudă și un ostil. Alexandru Căutiș este înaintea „finei” lui Dragnea pe listele trimise la București de PSD Constanța

Pe listele organizației județene a PSD Constanța pentru alegerile parlamentare figurează, pe lângă jurnalistul Alexandru Căutiș, și o mulțime de beizadele locale, dar și fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, fina de cununie a lui Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu, notează evz.ro.

Ea ar fi fost pusă pe lista de candidați la Camera Deputaților pe locul 4, după Alexandru Căutiș, care ocupase locul al treilea. Evident, această listă e dinainte de izbucnirea scandalului candidaturii ziaristului și de declarația lui Liviu Dragnea. Luni seară, președintele PSD a spus: „Aș fi îngrozit ca domnul Teodorovici să plece din partid dacă va veni Căutiș, nu îmi permit așa ceva! Deocamdată, nu îl avem pe liste nici pe Căutiș, nici pe Șandru. Listele le semnez eu, le spun cu modestie. Nu le semnez dormind”.

Sevil Shhaideh

Lista cu candidații PSD Constanța la Camera Deputaților este deschisă, conform surselor din partid, de actualul deputat Mircea Titus Dobre, fiul consilierului local Mircea Dobre. Locul al doilea îi revine deputatei Cristina Dumitrache, fiica vicepreședintelui PSD Constanța, fostul consilier județean Ion Dumitrache.

Locul al treilea la Camera Deputaților i-ar reveni, cel puțin până astăzi, jurnalistului Alexandru Căutiș. Abia pe locul al IV lea a fost pusă Sevil Shhaideh, fost adjunct al lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării și ulterior, ministru plin. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a negat faptul că Sevil Shhaideh îi este fină de cununie, invocând la acea vreme că „la musulmani nu există termenul de naș ci doar martori”. În comunitatea musulmană nu există, însă, cununie religioasă la biserică ci doar acasă la miri iar „martorii” se țin de nași, toată viața. După Sevil Shhaideh urmează, pe locul cinci, consilierul local George Vișan.

Listele au fost trimise la București acum câteva zile. Ele vor fi însă validate numai de președintele PSD, Liviu Dragnea, care până la 20 octombrie le poate accepta sau poate opera modificări pe ele.

Denis Rifai, posibil parlamentar în fieful misoginilor, Vaslui

Liderul liberalilor Alina Gorghiu se pare că a convins-o pe vedeta TV Denis Rifai să accepte să intre în rândurile partidului, ba și mai mult să și candideze pentru un loc de deputat sau senator. Surse din PNL ne-au spus că Denis Rifai va fi pe locul unu sau doi în județul Vaslui. „Cum Dan Marian nu mai candidează, am înțeles că locul său va fi luat de știrista Realității TV. Să vedem acum dacă va merge la Cameră sau la Senat”, spun sursele. Un alt jurnalist care va fi aproape sigur deputat este patronul uneia dintre cele mai puternice televiziuni din Suceava, Bogdan Gheorghiu. Acesta este pe locul 3 pe lista liberalilor lui Gheorghe Flutur pentru Camera Deputaților, loc eligibil în proporție de 90 la sută. O altă jurnalistă aflată în negocieri cu liberalii este fosta candidată din partea ALDE la Primăria sectorului 1 Laura Chiriac, care se pare că va candida în Capitală. (Mihaela Scarlat)

Fosta nevastă a lui Vâlcov din nou în Parlament?

Social-democrații nu se lasă mai prejos în racolarea jurnaliștilor, pentru a-i face viitori senatori sau deputați. Prin sediul central al oamenilor lui Liviu Dragnea se aud zvonuri că pe listele de candidaturi ar putea apărea nume ca Dan Bucura, susținut de chiar șeful PSD București Gabriela Firea, dar și de primarul sectorului 5, Daniel Florea. „Așa am auzit că domnul Bucura ar fi preferat în detrimentul unor colegi care sunt acum parlamentari. Unii zic că are loc pe listă întrucât Florea a lăsat un scaun liber în Parlament”,spun pesediștii. Un alt nume vehiculat, deși este însărcinată, este cel al actriței și moderatoarei Lavinia Șandru, fosta soție a ex-ministrului de Finanțe Darius Vâlcov. „Lavinia a mai fost deputat, știe bine politică și e bătăioasă”. (Mihaela Scarlat)


Căutiș: Șeful suprem își impune voința

Alexandru Căutiș a postat marți dimineață un mesaj pe Facebook: „Sunt viu. Câteva concluzii după experimentul meu recent:
Societatea actuală practică ura de partid ca-n comunism. Simpla mea intenție de a intra în PSD a fost catalogată drept „trădare”, „asociere cu criminalii neamului” etc. A fi membrul unui partid legal înființat nu e o vină într-o țară democrată.
Reforma unui partid, chiar dacă membrii lui, filialele ar vrea-o, este blocată în vârful partidului la nivelul președintelui. Partide care se numesc „democrate” sunt structurate ca o pură dictatură. Șeful suprem își impune voința indiferent de ce vrea teritoriul. În pixul lui stă cine va fi candidat la parlamentare, scoate și pune pe cine vrea el pe listă.”

Câte semnături au depus partidele

EVZ vă prezintă cele mai noi informaţii referitoare la strângerea semnăturilor necesare candidaturilor la alegerile parlamentare.
◆ PSD a depus marţi, la Biroul Electoral Central, 1.005.660 de semnături.
◆ PNL a depus 815.000 de semnături.
◆ PMP are 343.977 de semnături
◆ USR depune astăzi 8.000 de semnături pentru Diasporă.
◆ UDMR a depus 226.150 de semnături.
◆ PRU a anunţat că a strâns cele 200.000 de semnături necesare.
◆ ALDE nu a făcut încă anunţuri în acest sens.

Căutiș, linșat în direct de colegii săi de emisiuni de la Realitatea TV

Realitatea Tv a fost luni seară scena unui dialog halucinant între Rareș Bogdan și Oreste, pe de-o parte, și Alexandru Căutiș, pe celalaltă. Emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV a fost dedicată candidaturii lui Alexandru Căutiș, ziarist, fost invitat permanent la Realitatea TV.
Redăm câteva momente din emisiunea de la Realitatea TV. Ele par inspirate din certurile precupețelor și nu merită niciun comentariu.
Oreste Teodorescu: Dar zi-ne, mă, și nouă ce vrei să faci acolo la Constanța. Zi-ne proiectul. N-ai nici un proiect! Tu crezi că o să mai ai oportunitatea la Realitatea să ne zici proiectul tău despre PSD?
Alexandru Căutiș: Eu nu sunt în campanie electorală.
Rareș Bogdan: Dar tu ai intrat cu un scop. Ce vrei tu să faci acolo?
Oreste Teodorescu: Să ne întărâte PSD-ul între noi? Aia e prea mult. Hai să ne despărțim amiabil.
Alexandru Căutiș: Nu v-a întărâtat PSD-ul. V-au întărâtat ...
Oreste Teodorescu: Hai să ne despărțim amiabil, Alexandru Căutiș. Aș vrea și peste 2 ani să te pot saluta. Adică îmi doresc mult să te mai pot saluta de acum înainte.
Alexandru Căutiș: V-au întărâtat propriile voastre porniri.
Oreste Teodorescu: Păi nu știu dacă, dar sper să te excludă de pe listă, pentru că așa cum te comporți astăzi ești un faliment, bă! Ești cel mai mare tonomat de presă. În momentul ăsta m-am convins că ești un politicianist de 3 lei, băi, Alexandru Căutiș. Și nu mai pot să te văd în fața ochilor, pentru că m-ai enervat atât de tare și m-ai dezamăgit atât de tare, încât mă uit cu drag la ceas și abia aștept să treacă timpul pentru că ești vomitiv. Nu mi-a fost atât de silă de un politicianist mai mare decât de tine, bă, băiatule, în seara asta. Ești groaznic, ești teribil de îngrozitor. Teribil de îngrozitor. 3 lei! Nu meriți, nu meriți, băi, respect. Asta e.

Sursa: evz.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii motivează desfiinţarea clasării în cazul lui Ioan Bobe, fostul șef al Camerei de Conturi Constanța, reprezentant al Portului Constanța la Viena

22 Jan 2024 900

Ioan Bobe, fostul șef al Camerei de Conturi Constanța, printre cei trei reprezentanți ai Portului Constanța în Budapesta, Belgrad și Viena!

19 Jan 2024 2025

UPDATE. Surse - șeful Camerei de Conturi Constanța Judecătorii retrimit la Parchet dosarul lui Ioan Bobe (MINUTĂ)

17 Jan 2024 3570

UPDATE 1. A demisionat din PSD Alexandru Căutiș nu va mai candida la alegerile parlamentare

17 Oct 2016 6740

Exclusiv Alexandru Căutiș, pe lista PSD Constanţa pentru Camera Deputaţilor „Acum câteva zile am semnat adeziunea la PSD Constanța“

10 Oct 2016 5451

Alexandru Căutiș este reprezentantul Asociației Civice pentru Constanța la consultările cu Iohannis

05 Nov 2015 2019