Exclusiv - Profit.ro Doi gemeni de 27 de ani primesc cadou de la bunicul lor 17 hoteluri în România

Josef Goschy, care împarte de mulți ani podiumul celor mai mari trei proprietari de hoteluri din România cu Mohammad Murad și Radu Enache, va ieși în următoarele luni din acest cerc select. La 84 de ani, Goschy își va ceda toate cele 17 hoteluri celor doi nepoți gemeni ai săi, în vârstă de 27 de ani. Cu toate acestea, nu vrea să se retragă și va rămâne în preajma afacerii, urmând să-i consilieze pe cei doi, scrie profit.ro.

În primăvară, Josef Goschy era mai bogat cu trei hoteluri și mai dator cu 13 milioane de euro. Le datora băncilor 20 de milioane de euro, bani rămași de dinainte de criză, când se împrumutase ca să cumpere "perla litoralului" - complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, pentru care plătise 30 de milioane de euro.

A venit criza și "perla" a rămas în paragină, lucru care i-a încurcat planurile omului de afaceri. Datoriile îl sufocau într-atât încât a ajuns să afirme pentru Profit.ro că, atunci când aude de bănci, "mă ia dracu'". Sentimentul e de înțeles atunci când plătești dobânzi de 2 milioane de euro pe an pentru banii împrumutați.

Goschy a fost nevoit, ca să poată achita datoriile, să scoată la vânzare complexul din Olimp, și mai întâi, în urmă cu șase ani, a cerut pe el 60 de milioane de euro. Treptat și-a redus pretențiile la 30 de milioane, apoi la 20, pentru ca în urmă cu câteva luni să încerce să-l vândă cu 15 milioane. Dar abia în urmă cu două săptămâni a reușit să-l vândă, când Mohammad Murad, cel mai mare investitor a plătit pentru el 10 milioane de euro, informație prezentată în exclusivitate de Profit.ro. Întrebat dacă regretă că a obținut doar 10 milioane de euro pentru un activ pe care plătise acum opt ani de trei ori mai mult, omul de afaceri de 85 de ani a răspuns: "Aparține trecutului, nu mai analizăm atât de mult".

Cu puțin timp înainte să vândă Amfiteatru, Goschy a mai obținut alte trei milioane de euro de la familia Movileanu din Mioveni, care dețin hotelurile Mera din Venus. Aceștia au cumpărat de la proprietarul Unita Turism hotelurile Safir și Onix din Cap Aurora, scoase și ele de multă vreme la vânzare.

Citeşte materialul integral pe Profit.ro.

Sursa foto: profit.ro


Citește și


Fosta „perlă a litoralului“, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, cumpărată de Mohammad Murad

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta „perlă a litoralului“, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, cumpărată de Mohammad Murad

22 Dec 2016 7510

Celebrul actor Jack Nicholson a cumpărat complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp? (video)

27 Jul 2016 9914

Petreanu.ro Dezolanta moarte lentă a unei foste glorii

18 Jul 2014 2376

Tot mai mulţi proprietari de hoteluri de pe litoral îşi scot afacerile la vânzare

16 Jul 2014 2337