Stiri calde

Exclusivitate UPDATE 3 - Asociaţia Elevilor din Constanţa se delimitează public de protestele de la Constanţa!

După patru zile de proteste, la Constanţa ca şi în alte oraşe din ţară, anumite persoane au încercat să deturneze scopul pentru care iniţial oamenii au ieşit în stradă: solidaritatea pentru victimele din clubul Colectiv şi pedepsirea vinovaţilor. Foarte mulţi dintre protestari şi-au pierdut raţiunea revendicărilor iar în stradă au ieşit mii de tineri, majoritatea minori. Cine i-a scos, cine i-a organizat sau poate plătit? E cool să ieşi în stradă când nu mai ai unde să te distrezi în Constanţa, multe cluburi şi baruri fiind cu lacătele pe uşă din cauza controalelor autorităţilor?

Astăzi începând cu ora 14.00, se întruneşte Biroului de Conducere a Asociaţiei Elevilor din Constanţa, iar de la ora 14.30 are loc o întâlnire cu toţi membrii Asociaţiei, urmare a mesajelor primite de conducerea AEC cu privire la implicarea în organizarea şi desfăşurarea protestelor de la Constanţa.

Preşedintele AEC, Alexandru Manda a declarat, în exclusivitate pentru Ziua de Constanţa, că în cadrul şedinţei de astăzi va propune colegilor săi să se delimiteze public de acţiunile de protest de la Constanţa, în centrul cărora s-a aflat şi vicepreşedintele Asociaţiei, Andrei Eduard Burghelia. "Asociaţia Elevilor din Constanţa nu a organizat niciun protest, este poziţia noastră oficială. Nu ştiu ce se întâmplă cu Edi (n.r. Eduard Burghelia), vom încerca o ultimă discuţie cu el, dacă nu se va conforma putem merge până la excluderea sa din rândurile noastre. Nu vrem ca cineva să profite de tot ce ce am reuşit să facem pentru tinerii din Constanţa şi să ne folosească imaginea în încercarea de a revendica protestele de la Constanţa", a precizat Alexandru Manda. 

Liderul AEC a mai afirmat că şi el a ieşit în prima seară a protestelor în stradă, însă a renunţat să mai participe la acestea în momentul în care manifestaţiile şi-au pierdut spiritul civic şi au început să fie politizate. "Din păcate am văzut şi eu că colegi de-ai mei au scandat lozinci anticonstituţionale şi cu tentă politică, tocmai de aceea ne delimităm public de protestele, noi AEC.", susţine Manda. Întrebat care este relaţia Asociaţiei Elevilor din Constanţa cu antreprenorul Cătălin Anghel, unul dintre organizatorii protestelor de la Constanţa, Alexandru Manda a răspuns: "DDacă ne întâlnim pe stradă nici măcar nu mă salută. De aceea nu vreau să las pe nimeni să se folosească de imaginea Asociaţiei Elevilor care anul acesta a obţinut burse pentru elevii constănţeni şi decontarea transportului public. Nu vrem să fim folosiţi, noi suntem o organizaţie apolitică care sprijină educaţia şi reprezintă drepturile elevilor", a conchis Alexandru Manda. 


UPDATE 3, ora 17.03:

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), în calitate de organizație reprezentativă a elevilor din județul Constanța, se delimitează public de desfășurarea și organizarea manifestațiilor publice petrecute în municipiul Constanța, în decursul acestei săptămâni.
 
„AEC salută și încurajează exercitarea dreptului la întrunire, consacrat de art. 39 din Constituția României. Din nefericire, anumite de grupuri de interese au profitat de aceste manifestații publice, organizate ca urmare a tragediei petrecute în București în seara zilei de 30 octombrie, pentru a câștiga capital de imagine.
Precizăm faptul că AEC nu a ieșit cu nicio poziție publică, prin care să îndemne participarea elevilor la aceste manifestații, iar reprezentanții asociației, care au luat parte la acțiunile de protest, nu au reprezentant, în niciun fel, poziția oficială a organizației. AEC este o asociație apolitică, refuzând să se implice în activități care pot periclita statul de drept, democrația sau interesele elevilor constănțeni.
Totodată, AEC susține o reformă reală a statului și a clasei politice. Revendicările asociației din sfera domeniul educațional vor fi făcute publice, în cel mai scurt timp. Menționăm, de asemenea, că reprezentanții asociației se vor întâlni, în cursul săptămânii următoare, cu reprezentanții Guvernului României, pentru discutarea acestora.”, se arată într-un comunicat.
 
„Asociația Elevilor din Constanța se delimitează public de organizarea acestor manifestări. Personal, am fost în stradă în prima și a treia seară de protest, dar, observând faptul că a dispărut caracterul civic al manifestațiilor, am renunțat să mai legitimez aceste mișcări. Vicepreședintele AEC, Andrei-Eduard Burghelia, a fost în prima linie a protestelor în calitate de cetățean și activist civic, urmând să ofere explicații publice cu privire la participarea lui. AEC va continua să manifeste pentru îmbunătățirea sistemului de educație și pentru reformarea reală a statului.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.
 
“Aceste proteste au fost demarate de către activiștii civici din Constanța, printre care m-am regăsit și eu, fiind revoltat de tragicul incident din clubul Colectiv. Pe măsura ce protestele au luat amploare, anumite persoane și-au dorit să pună stăpânire pe aceasta inițiativă civică, drept pentru care începând cu acest moment mă retrag din această activitate, si consider că protestele civice au luat sfârșit. În cele din urmă, îmi doresc să felicit toți acei cetățeni care au protestat cu bună-credință în toate aceste zile.” a declarat Andrei-Eduard Burghelia, vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța

 

UPDATE 2, 16.38:
 

Joaca declarațiilor într-o după-amiază de sâmbătă: Cătalin Anghel: „În momentul de față nu intentionez să candidez pentru nicio funcție publică!”,  a precizat într-o primă declaraţie pentru Ziua de Constanţa, întrebat fiind dacă participarea sa la mitingurile organizate la Constanța au vreun interes politic.
 
După două minute, același domn, revine cu o precizare: „M-am răzgandit, chiar mă gândesc să candidez la Consiliul Local, te rog, să-mi scoți sau să-mi modifici declarația referitoare la candidatură!!!”
 
În aceste condiții, ne putem întreba, domnule Anghel,  dacă nu cumva acest deziderat v-a scos în stradă, domnule Anghel??? UPDATE 1, ora 15.00:

Cătălin Anghel, reacţie la poziţia AEC!
 
 
Cătălin Anghel: "Ceea ce am făcut eu până la momentul protestelor cred că este unic pentru Constanţa şi pentru spațiul civic și îmi asum. Am creat evenimentele:  Mars pentru ConstantaVrem vot prin corespondenţă și vot electronic, "Partidul" Facebook, grupuri de dezbateri pe reţele de socializare: Lucruri care ne deranjează, Bon fiscal!, Constanța Protestează, Cartonaş Galben  - Cartonaş Roşu, Vrem  primari aleşi în două tururi şi altele. Marea parte a evenimentelor au fost create pentru a facilita în spaţiul public dezbaterea în legătură cu aceste idei.
În contextul protestelor din ultimele zile de la Constanţa, Cătălin Anghel afirmă că în momentul de faţă nu intenţionează să candideze pentru nicio funcţie publică. Antreprenorul susţine că nu a solicitat în mod special, niciunei asociaţii să participe la protest şi nici lideriilor acestora.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

George

07 Nov, 2015 13:54

CORECT!

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău - „Plătim 15.000 de burse. Din semestrul II al anului viitor, analizez să creştem cuantumul acestora“

01 Nov 2018 492

AEC şi CJC merg în instanţă Subvenţia la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, tranşată abia în 2019! Va crește abandonul şcolar?

29 Sep 2018 1245

Asociația Elevilor din Constanța ”Consiliul Județean Constanța are șansa de a intra în legalitate, aprobând reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți!”

16 Aug 2018 773

Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus plângeri împotriva autorităţilor locale

15 Aug 2018 594

Elevii constănțeni îi cer premierului Viorica Dăncilă să își ceară scuze. Iată motivul!

28 Apr 2018 1248

„AEC nu este o asociație împotriva profesorilor“

02 Mar 2018 1747

Regretele liderului elevilor constănţeni

01 Mar 2018 616

Asociația Elevilor din Constanța cere Primăriei Constanța majorarea burselor pentru elevi și asigurarea pazei în școli

12 Feb 2018 738

Doar 37 de primării constănţene acordă burse şcolare elevilor

15 May 2017 1245

Vin bursele pentru elevii din municipiul Constanţa

09 Dec 2016 2237

AEC, îngrijorată cu privire la cuantumul redus al burselor școlare propuse de Primăria Constanța

27 Oct 2016 892

Federaţia Tinerilor din Constanţa s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean Constanţa

18 Jul 2016 1360

AEC – singura organizație de tineret din Constanța membră a Consiliului Tineretului din România

07 Jul 2016 939

Asociația Elevilor din Constanța are un nou birou de conducere

29 May 2016 1809

UPDATE AEC solicită Ministrului Educației demiterea de urgență a Gabrielei Bucovală. Ce spune şefa ISJ

26 May 2016 2311

AEC se opune în continuare organizării „Zilei Copilului“ la Constanţa şi îl avertizează pe Decebal Făgădău

06 Apr 2016 1594

AEC, solidară cu protestele organizate de elevii din Franța

18 Mar 2016 1022

Comunicat de presă Asociația Elevilor din Constanța

07 Mar 2016 784

Sunt vizaţi peste 9.500 de beneficiari Asociaţia Elevilor din Constanţa - „Bursele acordate de Consiliul Local ar trebui majorate“

07 Mar 2016 1580

Asociația Elevilor este nemulțumită de cuantumul burselor școlare

06 Mar 2016 1130

Mărul discordiei - manualele gratuite pentru elevii de liceu Asociaţia Elevilor din Constanţa, la judecată cu Ministerul Educaţiei

12 Feb 2016 2138

AEC a acționat în instanță ministerul educației, în problema manualelor școlare pentru elevii din ciclul liceal superior

11 Feb 2016 934

Asociația Elevilor din Constanța a depus o acțiune îndreptată împotriva MENCȘ la Curtea de Apel

11 Feb 2016 988

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) cere suplimentarea finanțării învățamântului în municipiul Constanța cu 7 milioane de lei

28 Jan 2016 650

Asociaţia Elevilor Constanţa, pusă pe fapte mari Vrea decontarea integrală a navetei elevilor şi tarife reduse cu 75% la muzee

26 Jan 2016 2021

Asociația Elevilor din Constanța vrea manualele gratuite pentru elevii din ciclul liceal superior

25 Jan 2016 1360

La propunerea AE Constanța, elevii ar putea beneficia de 50% reducere la transport

04 Jan 2016 1045

AEC condamnă evenimentele petrecute la Școala nr. 2 din Valu lui Traian

14 Oct 2015 1207

AEC consideră că sumele acordate pentru bursele școlare trebuie mărite

13 Oct 2015 875

Elevii cer pedepse drastice pentru colectarea fondului școlii

24 Sep 2015 1051

Comunicat de presă Elevii cer pedepse drastice pentru colectarea fondului școlii Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Asociația Elevilor din Constanța

24 Sep 2015 626

În prima zi de școală, AEC lansează indexul accesului la educație în județul Constanța

12 Sep 2015 957

Asociația Elevilor din Constanța, împotriva modificării structuii anului şcolar 2015-2016

11 Sep 2015 1022

În urma demersurilor AEC, elevii din municipiul Constanța vor beneficia de burse școlare

09 Sep 2015 780

Urmare a demersurilor comune CNE-AEC Elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a li s-au promis manuale din această toamnă!

30 Aug 2015 965

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) se declară dezamăgită de atitudinea ISJ față de reprezentanții asociației

24 Aug 2015 653

AEC se declară dezamăgită de atitudinea ISJ față de reprezentanții asociației

24 Aug 2015 1199

Ce se întâmplă cu manualele școlare gratuite? Nemulţumiri ale elevilor din Constanţa

19 Aug 2015 1001

Nouă nemulţumire a Asociaţiei Elevilor din Constanţa

08 Aug 2015 1172

Este oficial Asociația Elevilor din Constanța a dat în judecată Consiliul Local

25 Jul 2015 992

Informare de presă Asociația Elevilor din Constanța

21 Jul 2015 795

Azi se vor adresa instanţei Elevii constănţeni luptă în continuare pentru burse

21 Jul 2015 1413

Informare de presă Asociația Elevilor din Constanța

20 Jul 2015 630

AEC se adresează instanţelor în problemele decontării navetei elevilor şi a burselor şcolare

20 Jul 2015 1037

Asociația Elevilor din Constanța a găsit explicația Inexistența sprijinului autorităților locale și lipsa burselor, vinovate de rezultatele de la Bac

07 Jul 2015 1171

AEC salută declaraţia ministrului Educaţiei privind debutul mai devreme al anului şcolar

26 Jun 2015 1177

AEC dorește ca școala să înceapă mai devreme, iar Ziua internațională a elevului să se sărbătorească în școli

17 Jun 2015 713

AEC a transmis Ministerului Educației o serie de modificări la structura anului școlar viitor

17 Jun 2015 1543

Asociația Elevilor din Constanța a organizat gala aniversară "AEC - 2 ani de reprezentare", cu ocazia împlinirii a 2 ani de la înființare.

15 Jun 2015 684

Asociația Elevilor din Constanța organizează gala aniversară AEC - 2 ani de reprezentare

11 Jun 2015 626