ROUSOFEX 15 Exerciţii militare la Constanţa, Mihail Kogălniceanu, Babadag şi Capu Midia

În garnizoanele Bacău, Brăila, Buzău şi Constanţa, poligoanele de la Babadag şi Capu Midia, aerodromurile din Bacău, Boboc, Ianca şi Mihail Kogălniceanu, se va desfăşura, în  perioada 16-26 iunie, exerciţiul multinaţional ROUSOFEX 15. Militarii vor exersa acțiuni tactice și trageri de luptă, acțiuni pentru rezolvarea situațiilor tactice specifice, exerciții de îmbarcare, transport și parașutare, transfer și exerciții tactice la bordul fregatei “Regina Maria”. Potrivit MApN, scopul exercițiului este de a antrena structuri ale FOS pentru planificarea, organizarea, conducerea și executarea unei operații speciale independente.
            Programul exerciţiului se prezintă astfel:
            - Poligonul Capu Midia: acţiuni tactice şi trageri de luptă, Ziua Distinşilor Vizitatori - transport de la Comandamentul Flotei Constanţa, ora 7.00;
            - Portul militar Brăila: acţiuni pentru rezolvarea unei situaţii tactice specifice – ora 8.45;
            - Aerodomul Bobocu: îmbarcare, transport şi paraşutare – ora 8.00;
- Aerodromul Ianca: acţiuni paraşutare şi luptă – ora 9.00;
- Portul turistic ,,Tomis”: îmbarcare la bordul unei ambarcaţiuni RHIB pentru transferul la bordul fregatei ,,Regina Maria”, în vederea deplasării la platforma petrolieră GLORIA, unde se va desfăşura un exerciţiu tactic – ora 5.00.
ROUSOFEX 15 este un exercițiu cu trupe în teren al Forțelor pentru operații speciale (FOS), la care participă aproximativ 1.500 de militari, cu peste 100 de mijloace de luptă din Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Polonia, România, Statele Unitate ale Americii (SUA) și Turcia, în cooperare cu structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale companiei OMV Petrom.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.