Exerciţiu antitero pe platforma Gloria, în largul Mării Negre (video)

 
Un exercițiu antitero, organizat de Ministerul Apărării Naţionale, a avut loc pe platforma petrolieră Gloria, din largul Mării Negre. Operaţiunea s-a derulat pe două fronturi. La nivelul mării, scafandrii au intrat pe sub platformă şi au acţionat, iar de la bordul unui elicopter au coborât pe frânghii 6 militari.
 
La exercițiu au participat militari înarmați și scafandri de luptă, care s-au folosit de șalupe și elicoptere pentru eliberalea ostaticilor din mâinile teroriştilor.
 
"A fost un exerciţiu deosebit de complex care a antrenat nu numai forţele speciale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, la el participând şi efective şi mijloace ale Ministerului Afacerilor Interne, aţi putut să observaţi o serie întreagă de acţiuni care au avut un grad foarte mare de risc. În cele din urmă, după ce s-au tras şi focuri de armă, ostaticii au fost eliberaţi cu succes", a declarat Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General. 
 
"Oamenii care ajung la noi sunt atent selecționați, atent antrenați. Vin mulți, dar rămân foarte puțini. Să spunem că dintr-un procent de 30 de militari, daca reușesc 7 - 8", a explicat Dan Burcuță, comandantul unității scafandrilor de luptă. Ultimul exerciţiu de acest fel al armatei române care a implicat o platformă petrolieră a avut loc în 2008.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.