Exercițiu de salvare a unor persoane surprinse de avalanșă

ISU Semenic, Serviciul Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin și Asociația Câinii SAR Gugulania din Caransebeș au organizat, în acest sfârșit de săptămână, pe Muntele Mic, un exercițiu de salvare a unor persoane surprinse de avalanșă, acțiune realizată în contextul recentei tragedii din Italia.

„Am considerat că este util să se cunoască ce implică o astfel de intervenție, iarna, pe munte, mai ales în contextul tragic petrecut recent în Italia, în care s-a văzut cât de importante sunt intervențiile rapide și profesioniste. Cererea celor de la ISU este foarte binevenită, fapt pentru care au fost organizate două exerciții: unul cu Detașamentul din Reșița, iar cel de-al doilea cu echipa din Caransebeș, în zonele montane, cu trafic mare de turiști, de schiori. Este foarte important ca și cei de la ISU să cunoască procedurile și modul de a interveni în munte, ținând cont că, de multe ori, doar forțele Salvamont sunt insuficiente. Se știe că am avut destule evenimente tragice în județ, în care este nevoie să se intervină cu toate forțele disponibile. De aceea este nevoie ca toți să cunoaștem în ce constă o asemenea intervenție, modul de procedură, felul în care se intervine și așa mai departe", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, potrivit Agerpres. 

Inițiativa organizării exercițiului a venit din partea reprezentanților ISU, care vor să învețe de la salvamontiști cum să intervină în caz de avalanșă.

Rezultatele exercițiului au fost catalogate ca fiind pozitive, mai ales pentru faptul că reprezentanții ISU și salvamontiștii au putut interacționa și găsi metodele comune de acțiune în astfel de cazuri. De asemenea, câinii s-au arătat a fi foarte bine pregătiți, reușind să salveze trei persoane prinse în zăpadă, după cum a fost scenariul exercițiului. 


Sursa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuProiectil găsit la Mihăilești

28 Mar 2024 337

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

28 Mar 2024 310

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 347

Cumpărare directă ISU Dobrogea a bătut palma cu Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență SRL, din București!

28 Mar 2024 325

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1871

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 354

ISU Harghita4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc

27 Mar 2024 247

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6269

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 259

ISU IașiMuniție rămasă neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitățile Horlești și Sodomeni

26 Mar 2024 298

ISU BihorDoi copilași, blocați în mașină, salvați de pompierii orădeni

26 Mar 2024 265

ISU BihorEchipajele Stației de Pompieri Aleșd, Secției de Pompieri Beiuș și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a șapte incendii

25 Mar 2024 285

ISU HarghitaArderi necontrolate de vegetație uscată, în localitățile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Gălăuțaș și Racu

25 Mar 2024 263

ISU GiurgiuȘapte incendii de vegetație uscată, în ultimele ore

25 Mar 2024 245

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică

25 Mar 2024 271