Stiri calde

Exerciţiu ISU Dobrogea. În ce localităţi se va auzi semnalul de alarmare

În toate județele țării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.
 
În data de 4.10.2017, în intervalul orar 10:00-11:00, sistemele de alarmare vor suna în judeţul Constanţa, în localitățile: Costinești, Crucea, Cumpăna, Cuza Vodă, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Gârliciu, Ghindaresti, Gradina, Horia, Independența și Ion Corvin.

În judeţul Tulcea, sirenele vor suna în 11 localități ale județului, și anume: Jijila, Văcăreni, I.C. Brătianu, Grindu, Luncavița, Dorobanțu, Horia, Hamcearca, Topolog, Slava Cercheză și Ciucurova.
 
Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
 
Semnificaţia semnalelor de alarmare acustice a populaţiei

Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice si operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană si încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

BARZALE STEFAN

04 Oct, 2017 18:27

SI DACA SUNA ALARMA UNDE NE DUCEM ,ASTA TREBUIE INTREBATI CEI DE LA ISU CARE SE DEPLASEAZA IN JEEPURI

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment. A sunat alarma la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Are loc un amplu exercițiu de verificare (galerie foto+video)

20 Nov 2018 3026

Exerciţiu ISU Dobrogea, la Medgidia (galerie foto + video)

24 Oct 2018 754

Exerciţiu la o şcoală generală din Cernavodă. Elevii şi profesorii, evacuaţi (galerie foto)

22 Oct 2018 336