Stiri calde

Exercițiu militar pe Marea Neagră. Mai multe nave participă la Sea Shield 19 la Constanța și Mangalia

Luni, 8 aprilie, navele militare participante la Exercițiul Sea Shield 19 au ieșit din porturile Constanța și Mangalia pentru a pune în aplicare scenariul fictiv al exercițiului, la care participă aproximativ 2.200 de militari.
       
Potrivit Forțelor Navale Române, în prima zi a activităților planificate pe mare, s-au executat manevre navale și treceri printr-un canal dragat, acțiuni de respingere a atacului unor ambarcațiuni rapide ostile, precum și trageri cu sistemele de artilerie de la bord (tunul calibru 76,2 mm). La aceste secvențe, au participat navele din gruparea SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), respectiv HMNLS „Evertsen”, HMCS „Toronto”, TCG „Yildirim”, BGS „Drazki”,  fregata „Regele Ferdinand”, precum și BGS „Bodri”, HS „Ritsos”, fregata „Mărășești”, corvetele Bărbuneanu” și „Macellariu”, navele purtătoare de rachete „Pescărușul” și „Zborul”, dragoarele maritime „Dinescu” și „Nicolescu”, RMS „Grozavul”, nava rapidă de scafandri „Venus”, iar manevrele portuare au fost asigurate de către remorcherele „Viteazul”, „Vârtosul” și „Voinicul”.

Marți, 9 aprilie, sunt planificate secvențe de luptă împotriva amenințărilor aeriene și de respingere a atacului aviației inamice, care sunt asigurate, din aer, de către aeronave militare ale forțelor aeriene și forțelor navale române, precum și de aeronave  de patrulare maritima din SUA (P-8 „Poseidon” ) și Turcia (P-235), iar miercuri, 10 aprilie, sunt programate secvențe de luptă împotriva amenințărilor submarine. De asemenea, Bulgaria, Polonia și SUA au trimis ofițeri în statul major al exercițiului, Grecia a trimis o echipă mobilă de instructori de la Centrul NATO de Instruire pentru Operații de Interdicție Maritimă (NMIOTC), Turcia a trimis o echipă de observatori de la Centrul de Excelență pentru Operații de Securitate Maritimă (MARSEC COE).
       
În ultima zi a Exercițiului „Sea Shield 19”, nivelul de complexitate al activităților de instruire în cadru multinațional, va fi completat cu o secvență a Exercițiului NATO in domeniul medical „Vigorous Warrior 19”, care vizează modalitățile de intervenție și de acțiune pentru situații de evacuare medicală de pe mare.
       

„Interconectarea dintre cele două exerciții multinaționale majore va fi realizată, în premieră, în portul militar Constanța, vineri, 12 aprilie, când va fi simulată acordarea asistenței medicale în cazul producerii unui accident cu victime multiple, la bordul fregatei „Regele Ferdinand”. Evacuarea de la bordul navei se va realiza pe cale aeriană, iar caracterul interdepartamental și interinstituțional va fi pus în evidență de către structurile medicale specializate ale Forțelor Navale Române, ale Direcției Medicale (M.Ap.N.), ale Departamentului pentru Situații de Urgență (M.A.I.), ale Centrului NATO de Excelență pentru Medicină Militară (MILMED COE) din Ungaria, precum și ale Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM)” - au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exerciţiul militar multinaţional Saber Guardian 2019 s-a încheiat. Cât a cheltuit, oficial, Ministerul Apărării pentru protocol

26 Jun 2019 2769

Gala „Omul Anului”, la Statul Major al Forţelor Terestre. Lista premiaţilor şi motivul

25 Jun 2019 1708

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa selecţionează candidaţi pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal ale MAI

24 Jun 2019 544

Contractul de colectare, transport și neutralizare deșeuri menajere din Portul Militar Constanța și UM 02040 Tuzla, scos la licitație (document)

24 Jun 2019 561

Spitalul Militar Constanța angajează asistent medical generalist

23 Jun 2019 680

Posturi vacante la Unitatea Militară 02145 Constanța

20 Jun 2019 1066

Au trecut 13 ani de când primul militar din Constanţa a căzut în teatrele de operaţii. O stradă din Murfatlar îi poartă numele

20 Jun 2019 2740

Investiţie Centrul de Scafandri din Constanţa va avea bazin de înot

20 Jun 2019 1249

Aviația Militară în doliu. Un fost medic-șef al aviatorilor din România s-a stins din viață

19 Jun 2019 1657

Șapte nave militare și un elicopter Puma Naval participă la exercițiul „Tomis 19” pe Marea Neagră între Capu Midia și Mangalia

19 Jun 2019 973

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 1609

Posturi vacante la Unitatea Militară 02068 Constanţa

18 Jun 2019 5361

Doliu în rândul pompierilor. Un colonel din cadru ISU Suceava s-a stins din viață

18 Jun 2019 957

Ziua Distinșilor Vizitatori la exercițiul Istria 19 ce se desfășoară la poligonul Capu Midia, județul Constanța

18 Jun 2019 868

Poza care face cât o mie de cuvinte O parte a litoralului românesc fotografiată dintr-un avion militar

17 Jun 2019 5628