Exerciţiului multinaţional Eurasian Partnership Dive 15, s-a desfășurat la Constanța

 
La Constanţa s-a desfășurat, în perioada 29 iunie - 10 iulie, cea de-a cincea ediţie a exerciţiului multinaţional Eurasian Partnership Dive 15. 



Peste 100 de scafandri din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, România, SUA, Turcia şi Ucraina au executat scufundări reale, în raioanele maritime Constanţa, având ca suport nave rapide de intervenţie cu scafandri, pentru secţiunea EOD (Explosive Ordnance Disposal) şi nava de intervenţie cu scafandri de mare adâncime „Grigore Antipa", pentru secţiunea scufundări la mare adâncime.



În cadrul exerciţiului condus de către scafandrii militari români, pentru secţiunea EOD, se exerseaza proceduri de căutare şi identificare a dispozitivelor explozive sub apă, de scanare laterală cu sonarul, de ridicare la suprafaţă şi tractare în zona de distrugere, precum şi stabilirea unor procedee comune de neutralizare şi distrugere a dispozitivelor explozive improvizate (DEI) sub apă.



Obiectivele secundare stabilite pentru secţiunea de mare adâncime au fost scufundări reale, cu alimentare de la suprafaţă, la adâncimi de peste 40 m, precum şi lucrări subacvatice de tăiere şi sudură oxi-arc cu scule hidraulice.



Sursa: Facebook Forțele Navale Române

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.