”Există dovezi clare” că mai mulți jihadiști au intrat în Europa!

Șeful serviciului de informații interne german (BfV), Hans-Georg Maassen, a declarat, astăzi, într-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citat de AFP, că un număr de 17 jihadiști ai organizației Stat Islamic (SI) s-au dat drept refugiați pentru a intra în Europa, însă cei mai mulți dintre ei au murit de atunci, între care doi kamikaze din atentatele din 13 noiembrie din Franța, sau se află în închisoare sau se află în închisoare.
 
Maassen susține că ”există dovezi concrete” potrivit cărora cele 17 persoane care acționau la ordinele SI au călătorit în Europa dându-se drept refugiați care fugeau de conflictele din Siria și Irak.
 

„Este vorba mai mult despre o demonstrație de forță din partea SI. Este un semnal politic de forță”, a spus el, pentru că organizația nu are nevoie să împrumute rutele de migranți pentru a intra în Europa.

 
Maassen a reafirmat că Germania ar putea fi ținta unui atac la fel ca cele comise pe aeroportul internațional din Istanbul, sau cele din Bruxelles și Paris.
 
Peste 320 de încercări de contacte între islamiști și migranți au fost înregistrate până în prezent de serviciile de informații germane, a dezvăluit șeful BfV. De asemenea, refugiați au frecventat deja moschei unde sunt predicate idei radicale, a mai spus Hans-Georg Maassen în interviu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini tulburătoare! Gruparea Stat Islamic foloseşte copii pe post de călăi (video)

27 Aug 2016 4022

Preotul catolic ucis de doi jihadişti, în vârstă de 19 ani, va fi înmormântat astăzi

02 Aug 2016 1851

Există români care luptă alături de jihadişti

04 Apr 2016 1677