Experiment Am accepta fiinţe mutante printre noi?

Anul trecut, Institutul Naţional de Sănătate din SUA a respins cercetările care presupuneau introducerea de celule umane în embrioni de animal. Anul acesta, însă, chiar acest institut s-a oferit să finanţeze un proiect similar. Propunerea va fi inclusă în dezbatere publică timp de 30 de zile, conform yoda.ro.

Cei care susţin aceaste exprimente invocă utilitatea lor. Cercetătorii spun că prin această metodă ar putea fi găsit un tratament eficient pentru boli grave, precum Parkinson şi Alzheimer, dar şi pentru a combate infertilitatea.

Cei care se opun acestor experimente fac referire la principiile etice şi la modul în care ar trebui să fie tratată o fiinţă rezultată prin combinarea de celule umane şi animale.

Embrionii de himeră, cum este numit ştiinţific o fiinţă de acest fel, ar putea deveni animale cu conştiinţa de sine, care să se întrebe de ce facem experimente pe ei, se teme cercetătorul la New York Medical College, Stuart Newman, mai relatează sursa menţionată.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea zilei Pătățel - Kenneth Oppel

02 Dec 2021 1143

Coronavirus Noua variantă mutantă din Africa, depistată și în Israel

26 Nov 2021 988

Călăraşi. Acuzaţii grave în cazul unor exerciţii militare. Rachete cu uraniu aduse de americanii de la Mihail Kogălniceanu, detonate

16 Nov 2017 3152

Revista presei locale

26 Feb 2016 3287

Farmaciile au rămas fără medicamenteUn virus gripal „mutant“ face ravagii la Constanţa

01 Mar 2015 1776

Revista presei locale

28 Feb 2015 2213