Experţi CIA au lucrat aproape un deceniu pentru a sparge sistemele de securitate ale telefoanelor și tabletelor Apple

Experții în informatică ai CIA au lucrat timp de aproape un deceniu pentru a sparge sistemele de securitate ale telefoanelor și tabletelor Apple, scrie marți site-ul de investigații The Intercept, citat de agenția Reuters, conform Agerpres.
 
Această concluzie a rezultat în urma consultării unor documente furnizate de Edward Snowden, fost consultant al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), ce arată că informaticienii CIA au dezvoltat o versiune a aplicației XCode — program a cărui versiune originală a fost produsă de Apple — pentru a accesa programele distribuite pe App Store.
 
Totuși, informațiile oferite de Snowden nu clarifică dacă CIA chiar a reușit să spargă codurile de criptare ale Apple, coduri ce securizează datele utilizatorilor și comunicațiile lor. Conform documentelor furnizate, această operațiune a început în 2006, un an înainte ca grupul Apple să lanseze primul iPhone, și a continuat până în anul 2013, acoperind inclusiv perioada lansării iPad-ului în 2010. De asemenea, informaticienii americani ar fi beneficiat de sprijinul colegilor lor britanici.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.