Falsul medic italian a mai fost cercetat şi condamnat în Italia şi în alte ţări din Uniunea Europeană pentru fapte asemănătoare

Matteo Politi, italianul care s-a dat drept medic de chirurgie plastică, a mai fost cercetat şi condamnat în Italia şi în alte ţări din Uniunea Europeană pentru fapte asemănătoare, a precizat, miercuri seară, Ionuţ Dana, şeful Poliţiei Sectorului 1, conform Agerpres.ro

"Pot să vă confirm că cetăţeanul italian a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare. De asemenea, autorităţile italiene ne-au confirmat că nu figurează în tabloul medicilor din Italia. (...) Avem mai multe adrese primite de la autorităţile din Uniunea Europeană că el a fost cercetat sau că a fost condamnat pentru fapte similare. Răspunsurile primite trebuie analizate şi trasă o concluzie cu privire la această persoană", a declarat presei Ionuţ Dana.


El a arătat că, pe 20 noiembrie 2018, la Secţia 4 Poliţie s-a primit o plângere din partea a doi medici, în legătură cu o infracţiune de înşelăciune săvârşită de cetăţeanul italian. Acestea au spus că le-a fost oferit spre închiriere un spaţiu comercial, dintr-o clinică privată, unde cei doi urmau să-şi desfăşoare activitatea.

"Noi am înregistrat acea sesizare ca plângere penală şi am efectuat cercetări începând cu 21 noiembrie. Au fost audiate mai multe persoane care au avut legătură cu acest eveniment. S-a stabilit că cele două persoane au oferit circa 14.000 de lei cetăţeanului italian pentru închirierea acelui spaţiu comercial, care nu aparţinea italianului, ci fusese închiriat pentru o perioadă de timp", a afirmat Ionuţ Dana.


Anchetatorii au concluzionat că cetăţeanul italian a folosit şi o altă identitate în relaţia pe care a avut-o cu cele două persoane pe care le-a înşelat.

Ionuţ Dana a mai spus că a fost purtată corespondenţă şi cu ataşatul Italiei la Bucureşti, dar şi cu alte autorităţi italiene.

"El are calitatea de suspect pentru infracţiunea de înşelăciune. Între timp, Colegiul Medicilor a adresat o altă plângere Parchetului, în luna ianuarie. Cele două plângeri au fost reunite şi se efectuează şi cercetări pentru a se stabili dacă acesta a exercitat o profesie fără a avea autorizările necesare", a explicat reprezentantul Poliţiei.


Acesta a precizat că în acest moment nu mai există alte plângeri la Poliţie pe numele italianului.

"Noi l-am căutat în cursul zilei de ieri, a fost dat în consemn prin Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, iar în această dimineaţă a fost depistat într-un tren pe sensul de ieşire din România la Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici. Vreau să le mulţumesc colegilor de la Frontieră care l-au adus la Bucureşti pe cetăţeanul italian", a mai spus Ionuţ Dana.


Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 580

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 811

Imagini de la Constanța cu „medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 964

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, vrea să scape, la Constanța, de controlul judiciar!

19 Mar 2024 658

Spitalul Militar de Urgență Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Mar 2024 979

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 457

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, plasat sub control judiciar

14 Mar 2024 543

IGSUÎmpreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență

13 Mar 2024 294

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 547

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1446

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

11 Mar 2024 1021

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinc Căi Ferate angajează medic specialist în endocrinologie

04 Mar 2024 570

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post de medic specialist. Detalii

04 Mar 2024 659

Spitalul Clinic CF Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată despre ce e vorba

04 Mar 2024 800