FBI oferă recompensă de un million de dolariUn român este cel mai căutat hacker din lume

Cel mai căutat hacker din lume este un român. El a reuşit să ajungă în capul listei după ce FBI a anunţat că plăteşte pentru prinderea sa cea mai mare recompensă din istorie: 1 milion de dolari,  informează România TV.
 

Nicolae Popescu, cunoscut și ca Nicolae Petrache, este din Alexandria. Românul a devenit cel mai cunoscut hacker al lumii, în luna noiembrie, după ce FBI a pus pe capul lui o recompensă de 1 milion de dolari. El a scăpat autorităţilor române, în 2012, la scurt timp după ce procurorii DIICOT şi ofiţerii români de la crimă organizată îl capturaseră în cadrul unei operaţiuni transoceanice care viza tocmai destructurarea grupării de licitatori online pe care acesta o conducea.

Conform descrierii FBI, Nicolae Popescu este căutat pentru participarea la scheme sofisticate de fraude pe internet, în care mai mulţi suspecţi, cu baza în România şi în alte state din Europa, postau anunţuri în cadrul unor licitaţii pe internet pentru obiecte care nu existau în realitate. Un mandat de arestare federal a fost emis pe numele lui Nicolae Popescu în 20 decembrie 2012, de o instanţă din New York, concomitent operaţiunii de căutare derulate de DIICOT în România.

Sursa foto: psnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bărbat cu dublă cetăţenie, ungară şi română, urmărit de FBI, a fost prins în timp ce părăsea o piscină din Budapesta

18 Aug 2022 1399

Recompensă de un milion de dolari oferită de FBI pentru arestarea unui hacker român

30 Jun 2015 2194

1,75 milioane dolari recompensă Doi români suspectaţi de fraude pe net în SUA, căutaţi de FBI

19 Nov 2014 4133