Festivalul Interetnic Confluenţe-2015. Cine a participat de la Constanţa

Zilele trecute a avut loc ce-a de-a VIII-a ediție a Festivalului Interetnic ,,Confluențe 2015”, în Iași.
“Confluențe” a reunit în capitala Moldovei ansambluri ale etnicilor germani, greci, maghiari, polonezi, ruși-lipoveni, rromi, sârbi, tătari, ucraineni și italieni.


Publicul s-a bucurat de o diversitate a dansului ce a reprezentat minoritățile naționale din România. Ieșenii au putut admira în prima zi porturile tradiționale pe care etnicii le-au purtat la parada care a pornit de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până la Casa de Cultură a Studenților.
La sfârșitul primului spectacol de la Casa de Cultură a Studenților din Iași, au urcat pe scenă toate grupurile participante.
Au luat cuvântul Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., Amet Aledin, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, și Petre Șușu, coordonatorul festivalului.
Anual, „Confluențe” își propune să promoveze și să conserve folclorul minorităților etnice, astfel că au dansat în acest an pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași formațiile: Veselka (ucraineni), Korona (germani), Raduga (ruși – lipoveni), Gipsy Eye (rromi), Mini Qaradeniz (tătari), Orpheas (greci), Terbete (maghiari), Solonczanka (polonezi), Soko (sârbi), Rebelka (ucraineni) și Di nuovo insieme (italieni).
La festival a fost prezent deputatul UDTTMR Varol Amet.

text si foto: roast.ro


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.