Festivitate de premiere a marinarilor militari dedicată navei-școală „Mircea”

Festivitatea de premiere a performanțelor marinarilor militari, obținute în anul 2018, care a avut loc vineri, 24 mai 2019, la Constanța, a fost dedicată navei-școală „Mircea”, cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii.

În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Dr. Alexandru Mîrșu, a unor distinși invitați și a membrilor familiilor finaliștilor concursului, Forțele Navale și-au desemnat câștigătorii.

La Secțiunea „Ofițerul Anului 2018”, pe primul loc s-a clasat căpitanul Costel-Denis Giubernea, împuternicit comandant al dragorului maritim „Lt. Dimitrie NICOLESCU”, care, pe parcursul anului 2018, s-a implicat foarte mult în toate activităţile pe care le-a desfăşurat, fiind împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de comandant şi la Dragoarele Maritime ,,Lt. Lupu DINESCU” şi ,,Slt. Alexandru AXENTE”. La Exercițiul ARIADNE 18, în ciuda condiţiilor hidrometeorologice nefavorabile, a reuşit, împreună cu echipajul pe care l-a comandat, să îndeplinească misiunea cu succes şi în siguranţă. A fost apreciat de partenerii din NATO şi a fost felicitat la terminarea misiunii de Comandantul Flotei Elene şi de către Comandantul Flotei Române pentru profesionalismul şi curajul de care a dat dovadă.

La Secțiunea „Maistrul Militar al Anului 2018”, premiul a fost înmânat maistrului militar principal Cornel Lupu, comandant grup de vitalitate la fregata „Mărășești”, care, în plus față de atribuțiunile funcției sale, a depus un efort considerabil pentru instruirea subordonaţilor și s-a evidenţiat prin identificarea celor mai bune soluţii tehnice atunci când echipamentele pe care le deservește nu au funcţionat în parametri.

La Secțiunea „Soldatul profesionist al anului 2018”, distincția a fost acordată caporalului clasa a III-a Iulian Radu, motorist la Dragorul Maritim „Lt. Lupu DINESCU” militarul remarcându-se în timpul participării navei la misiunile grupărilor navale NATO, dovedind un nivel foarte ridicat al cunoștințelor de specialitate. Împreună cu specialiștii Centrului 338 Mentenanță Tehnică Navală, a desfășurat numeroase lucrări tehnice la bordul Puitorului de Mine și Plase 274.

La Secțiunea „Salariatul civil al anului 2018”, premiul a mers la Marinela-Luciana Efrim, economist în cadrul Serviciului Financiar-Contabil al Statului Major al Forțelor Navale,

„Codul PIN și tasta verde, vă rog!” este mesajul pe care îl auzim foarte des când mergem oriunde la cumpărături, dar rareori ne gândim că în portofelul nostru electronic avem drepturile bănești asigurate, la timp, datorită unor eforturi, uneori foarte mari, ale personalului din Biroul Salarizare și drepturi bănești. Nu puține au fost situațiile în care, în anul 2018, doamna Efrim a lucrat peste program, pentru ca noi să primim salariile în fiecare zi de 15 a lunii.

Tot în cadrul evenimentului, au fost acordate două premii de excelență.

Din partea Clubului Amiralilor, comandorul Cornel Cojocaru, șeful de Stat Major al Fotei, a fost recompensat pentru întreaga activitate desfășurată în anul 2018, iar din partea Ligii Maiștrilor Militari de Marină, maistrului militar principal Nicușor Martin, membru al fregatei „Mărășești”, i-a fost acordat premiul de excelență.

Concursul „Omul Anului în Forțele Navale” aflat deja la cea de-a IX-a ediție, își propune ca în fiecare an să premieze, în semn de apreciere, cei mai merituoși marinari militari dar și persoanele din afara Ministerului Apărării Naționale care au contribuit la promovarea și dezvoltarea Forțelor Navale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Festivitate de premiere a olimpicilor internaționali 2023

11 Dec 2023 870

Constanța. Maria Alessia Vrâncianu Panciu, triplă campioană europeană Festivitate de premiere - surpriză la Colegiul Comercial „Carol I“ (GALERIE FOTO)

08 Dec 2023 1338

Constanța Excelența, premiată la Ziua Imnului Național al României (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1614

Universitatea Ovidius din Constanța Elevii constănțeni cu rezultate deosebite la biologie, premiați la Facultatea de Medicină

31 May 2023 1250

LIVE TEXT. Cumpăna Festivitate de premiere la Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 1599

Concurs la Arad Halterofilii Aurel și Darius Tătaru. Tatăl - distincții la retragerea din activitate, fiul - declarat cel mai promițător sportiv (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1814

Constanța Festivitate de premiere a câștigătorilor Concursului „Omul Anului 2021 în Forțele Navale” (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 1658

Premii pentru elevii CNMB la Concursul Internaţional de Creaţie “Marco e Alberto Ippolito”, ediţia XX

17 May 2022 1532

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” la a XX-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie „Marco e Alberto Ippolito”

09 May 2022 1141

Farul Constanța Fotbalistul Radu Boboc, 100 de meciuri pentru echipa de pe litoral. Festivitate de premiere (galerie foto)

08 Nov 2021 2384

Constanța Festivitate de premiere la limba germana a elevilor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

27 Sep 2021 2843

Tulcea Festivitate de premiere pentru Amalia Niță, campioană europeană. Sportiva originară din Lumina, județul Constanța (galerie foto)

17 Jul 2021 3424

Luptătoarea Gabriela Prodan, de la CS Victoria Cumpăna, pe locul întâi la Cupa României

29 Apr 2021 3723

LIVE Festivitate de premiere, la CSS1 Constanţa, pentru gimnasta Andreea Preda, campioană europeană

08 Mar 2021 4310

Festivitate de premiere la Batalionul 341 Infanterie Constanța-Topraisar

03 Oct 2020 2751