Festivitate premiere Lumina Math 2014 la Şcoala „Spectrum“ din Constanţa

În sala de sport a scolii gimnaziale „Spectrum” Constanţa a avut loc, vineri, premierea concursului naţional de matematică Lumina Math 2014, ediţia XVIII.

Au fost invitaţi la festivitate toţi elevii care au obţinut locurile I, II şi III, pentru a-şi ridica diplomele şi premiile în bani şi tabere la Potigrafu.



LuminaMath este un concurs de matematica la nivel naţional care a reuşit să strângă în ultimii ani tot mai mulţi participanţi, contribuind astfel la dezvoltarea interesului elevilor de la clasele primare şi gimnaziale pentru îmbunătaţirea cunoştiinţelor  la această disciplină şi atingerea unor performanţe deosebite .



Datorită unui ansamblu format din probleme tradiţonale de matematică  şi probleme de logică, elevii participanţi vor învăţa să abordeze rezolvarea acestora şi din perspectiva gândirii logice. Chiar dacă pentru unii dintre elevi acesta va fi un element de noutate, mai târziu vor constata că tocmai acest lucru a ajutat la creşterea randamentului personal.

Din punct de vedere academic, concursul de anul acesta a fost destul de dificil, lucru confirmat de profesorii îndrumători, dar totuşi elevii au reuşit să obţină rezultate îmbucurătoare.

Elevii câştigatori au fost încântaţi când li s-au înmanat premiile de către conducerea şcolii „Spectrum”: Manager Ismail Okan Gur, director Ianul Ruxanda şi director adjunct Zeinedin Turan.

La festivitate a fost prezent şi managerul Liceului Internaţional de Informaticp, Mustafa Bedir.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivitate premiere Lumina Math 2014, editia XVIII

19 Jan 2015 1947