Stiri calde

„Filmul“ poliţiştilorCum se fură un portofel

Poliţiştii constănţeni aduc în atenţie o serie de aspecte legate de furturile din buzunare şi poşete, ce pot fi de folos în luarea unor măsuri de autoprotecţie. 
 
 În locurile aglomerate hoţii provoacă îmbrânceli pentru a reuşi să sustragă cu uşurinţă  portofelul din buzunar sau poşetă. Trebuie să ne păzim propriile bunuri, manifestând atenţie sporită atunci când avem asupra noastră bani, bijuterii sau alte valori. Hoţii  acţionează -de regulă- în locurile aglomerate şi în staţiile de transport în comun, în grup, îşi fac semne discrete între ei iar la apropierea mijlocului de transport se răsfiră printre cetăţeni într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare. De regulă, unul provoacă înghesuiala, altul sustrage portofelul, iar altul, plasat în spatele acestuia, primeşte obiectul furat. Dacă victima sesizează furtul, cel care a primit portofelul îl va arunca imediat, indiferent că se află în autobuz, pe stradă sau în magazin. Aceştia se îmbracă de obicei curat, chiar elegant, pentru a nu atrage atenţia şi a poza în cetăţeni onorabili. Alt element de identificare este argoul. Un limbaj ’’colorat’’ atrage atenţia imediat.
 
Recomandări pentru a nu deveni victime în asemenea împrejurări:
 
Când efectuaţi diverse plăţi nu expuneţi întreaga sumă de care dispuneţi. Manevraţi banii în interiorul poşetei sau al buzunarului şi luaţi doar suma necesară. Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în preajma dvs. În aglomeraţiile magazinelor, manifestaţi atenţie faţă de persoanele care nu se înghesuie să cumpere. Ele pot fi reperate mai ales după privirile îndreptate spre sacoşele clienţilor, sunt atente la genţi şi urmăresc persoanele care poartă portofelul în buzunar. Când urcaţi într-un mijloc de transport în comun nu lăsaţi geanta sau bagajele nesupravegheate în timp ce compostaţi biletul de călătorie. Nu păstraţi sume de bani în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, genţilor sau sacoşelor ci numai în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, poşete sau borsete cu închizători sigure. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi atinşi sau bruscaţi de persoanele din jurul dumneavoastră, controlaţi-vă geanta sau portofelul chiar în acel moment şi priviţi-le cu atenţie. Dacă sesizaţi că un hoţ atentează la buzunarul dumneavoastră, alertaţi persoanele din jur. Când ridicaţi de la bancă sau C.E.C. sume de bani, este recomandat să fiţi însoţiţi de o persoană de încredere şi evitaţi să vă deplasaţi prin locuri aglomerate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activități informativ-preventive ale polițiștilor constănțeni la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand (galerie foto)

22 Feb 2019 505

Şoferi sub influenţa alcoolului, depistaţi de poliţiştii constănţeni. Au fost întocmite dosare penale

22 Feb 2019 295

Fost poliţist de la Rutieră, dat în judecată de IPJ Constanţa

22 Feb 2019 1923

Direcția de Poliție Transporturi va beneficia de un sistem mobil autonom care să permită scanarea containerelor din Portul Constanța

15 Feb 2019 383

Poliţia Română face un anunţ important. Este vizată comanda IPJ Constanţa

10 Feb 2019 905

Un poliţist din Constanţa, cercetat pentru că şi-ar fi bătut soţia! A fost evacuat din casă

06 Feb 2019 3652

UPDATE Accident feroviar grav la Medgidia. O persoană, decedată

05 Feb 2019 2867

Interviu live Totul despre emiterea și punerea în aplicare a ordinului de protecție și despre obiectivele IPJ Constanța pentru anul 2019 (video)

02 Feb 2019 1685

Poliţist constănţean, sub control judiciar

25 Jan 2019 560

O femeie din Constanța agresată de soț a cerut ajutorul polițiștilor. Ce măsuri au luat oamenii legii

22 Jan 2019 546

Ordine de protecție provizorii, emise de poliţiştii constănțeni. Două femei au făcut sesizări

21 Jan 2019 419

Petrecere de botez organizată pe o stradă din Constanța. Polițiștii locali au întrerupt distracția (galerie foto+video)

21 Jan 2019 542

Bărbat din Constanța reclamat la poliție de propria mamă. Ce le-a spus femeia oamenilor legii și ce măsuri au fost luate

18 Jan 2019 491

Constanța. Acțiune de control a polițiștilor de la Transporturi. Au fost aplicate mai multe amenzi. Ce nereguli au constatat oamenii legii (galerie foto)

17 Jan 2019 351

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 1167