Stiri calde

„Filmul“ poliţiştilorCum se fură un portofel

Poliţiştii constănţeni aduc în atenţie o serie de aspecte legate de furturile din buzunare şi poşete, ce pot fi de folos în luarea unor măsuri de autoprotecţie. 
 
 În locurile aglomerate hoţii provoacă îmbrânceli pentru a reuşi să sustragă cu uşurinţă  portofelul din buzunar sau poşetă. Trebuie să ne păzim propriile bunuri, manifestând atenţie sporită atunci când avem asupra noastră bani, bijuterii sau alte valori. Hoţii  acţionează -de regulă- în locurile aglomerate şi în staţiile de transport în comun, în grup, îşi fac semne discrete între ei iar la apropierea mijlocului de transport se răsfiră printre cetăţeni într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare. De regulă, unul provoacă înghesuiala, altul sustrage portofelul, iar altul, plasat în spatele acestuia, primeşte obiectul furat. Dacă victima sesizează furtul, cel care a primit portofelul îl va arunca imediat, indiferent că se află în autobuz, pe stradă sau în magazin. Aceştia se îmbracă de obicei curat, chiar elegant, pentru a nu atrage atenţia şi a poza în cetăţeni onorabili. Alt element de identificare este argoul. Un limbaj ’’colorat’’ atrage atenţia imediat.
 
Recomandări pentru a nu deveni victime în asemenea împrejurări:
 
Când efectuaţi diverse plăţi nu expuneţi întreaga sumă de care dispuneţi. Manevraţi banii în interiorul poşetei sau al buzunarului şi luaţi doar suma necesară. Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în preajma dvs. În aglomeraţiile magazinelor, manifestaţi atenţie faţă de persoanele care nu se înghesuie să cumpere. Ele pot fi reperate mai ales după privirile îndreptate spre sacoşele clienţilor, sunt atente la genţi şi urmăresc persoanele care poartă portofelul în buzunar. Când urcaţi într-un mijloc de transport în comun nu lăsaţi geanta sau bagajele nesupravegheate în timp ce compostaţi biletul de călătorie. Nu păstraţi sume de bani în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, genţilor sau sacoşelor ci numai în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, poşete sau borsete cu închizători sigure. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi atinşi sau bruscaţi de persoanele din jurul dumneavoastră, controlaţi-vă geanta sau portofelul chiar în acel moment şi priviţi-le cu atenţie. Dacă sesizaţi că un hoţ atentează la buzunarul dumneavoastră, alertaţi persoanele din jur. Când ridicaţi de la bancă sau C.E.C. sume de bani, este recomandat să fiţi însoţiţi de o persoană de încredere şi evitaţi să vă deplasaţi prin locuri aglomerate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa va fi reabilitat

16 May 2019 826

Un taximetrist a contestat amenda primită pentru că a trecut pe roşu. Ce a decis Judecătoria Constanţa

14 May 2019 624

Un bărbat din Brăila a parcat în staţia RATC de pe strada Suceava din municipiul Constanţa

13 May 2019 312

Judeţul Constanţa Acțiune de verificare a branșamentelor la rețeaua electrică. Ce au descoperit poliţiştii

09 May 2019 407

Tânăr din Murfatlar, găsit decedat în Canalul Dunăre Marea Neagră. Victima ar fi un militar dat dispărut de aproximativ o săptămână

02 May 2019 3025

IPJ Constanţa cumpără echipamente pentru criminalişti. De ce se consideră că au nevoie

02 May 2019 393

Cum a încercat un bărbat din Costineşti să scape de o amendă? Ce a stabilit instanţa

01 May 2019 485

IPJ Constanţa cumpără produse cu utilizare specială pentru criminalişti

27 Apr 2019 483

Poliţiştii din Constanţa s-au întrecut la fotbal. Cine sunt campionii. O poliţistă - surpriza campionatului

25 Apr 2019 1823

Adjunct nou la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Este prima femeie care ocupă acest post

05 Apr 2019 5311

UPDATE. Accident rutier în apropiere de Năvodari. Un autotren și un autoturism, implicate. Trei victime (galerie foto)

01 Apr 2019 1788

Razie de amploare în Constanţa! Mai mulţi şoferi, prinşi băuţi la volan. Altul consumase substanţe interzise (video)

31 Mar 2019 1399

SNPPC, în instanţă pentru drepturile salariale. Ce au decis judecătorii din Constanţa

25 Mar 2019 1013

Constanţa. Mai mulţi şoferi au fost depistaţi băuţi în trafic. Exemple concrete

24 Mar 2019 557

Zeci de șoferi vitezomani sancționați într-o singură zi pe DN22 Constanța-Tulcea. 8 conducători auto au rămas fără permis (galerie foto)

20 Mar 2019 2933