FMI îngrijorat de sistemul bancar din umbră

Fondul Monetar Internațional solicită autorităților de reglementare să acorde o atenție sporită sistemului bancar din umbră, care a ajuns pe plan global la 60.000 miliarde de dolari, transmite Agerpres. Solicitarea este făcută astfel încât să se prevină afectarea sistemului financiar, transmit Bloomberg și Reuters, citate de Agerpres.

În acest sens, FMI cere autorităților de reglementare din întreaga lume să coopereze pentru a monitoriza băncile din umbră. Autoritățile trebuie să pună la dispoziție mai multe informații și toate autoritățile trebuie să colaboreze pentru a superviza strâns întregul sistem, se arată într-un document care va fi inclus în viitorul raport de stabilitate financiară globală, ce va fi publicat în 8 octombrie.

Băncile din umbră sunt operatori din industria financiară care furnizează credite fără a fi în mod oficial bănci. Ele pot fi fonduri speculative, fonduri de pe piața financiară, companii financiare, diverse vehicule de investiții, scrie Agerpres.

Multe din finanțările pe termen scurt furnizate fostei bănci de investiții Lehman Brothers au provenit din sistemul bancar din umbră, care a avut o contribuție semnificativă la criza financiară globală din 2007-2009.

sursă foto: www.business24.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.