Forțe impresionante pentru demolarea unor barăci din Mangalia, Cartierul Coloniști (galerie foto)

Mai multe echipaje de jandarmi și polițiști au participat ieri la o acțiune de demolare a unei clădiri din cartierul Coloniști din Mangalia. Măsura a fost luată pentru ca acțiunea să se desfășoare în siguranță.

Potrivit unui mesaj postat pe Facebook de primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, Primăria a demolat încă o clădire insalubră, precum și mai multe anexe neautorizate, din zona Barăci, situată la marginea cartierului de case al orașului (”Coloniști”).

”Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că toți cei care au locuit în respectivele locuințe sociale au primit, anterior, somații de evacuare, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. Cei care nu au eliberat locuințele, în urma somațiilor primite, au fost evacuați, înaintea acțiunilor de demolare, în prezența unui executor judecătoresc, a jandarmilor, Poliţiei Locale şi reprezentanţilor Primăriei” - a transmis primarul Cristian radu.


Acesta a mei menționat că procedura de evacuare a vizat cinci familii, care în ultimii ani au acumulat datorii foarte mari la utilităţi şi chirie sau locuiau fără forme legale.

”Alte patru familii au fost evacuate din locuințe situate pe strada George Enescu, de la Căminul CP5 şi din Olimp. După cum se cunoaște deja, aceste imobile au fost locuite de persoane fără adăpost sau forme legale, care, din păcate, au ales să comită tot felul de fărădelegi, în loc să meargă să muncească. De-a lungul timpului, am încercat să îi integrăm, să le găsim un serviciu, însă toate eforturile noastre au fost în zadar. Deseori, când le ofeream un loc de muncă, îl refuzau categoric, invocând tot felul de motive. În plus, nu au plătit niciodată o factură la utilități sau chirie. Totuși, printre acești indivizi, se află și cetățeni care muncesc și își duc copiii la școală. Aceștia vor fi mutați în alte imobile ale municipalității. Ceilalți să plece din orașul nostru, de unde au venit la începutul anilor 2000, când au fost amăgiți cu pomeni electorale. În baza hotărârilor CL, vom demola toate barăcile, vom elimina focarul de infecție, curățăm zona și o redăm locuitorilor orașului, prin construirea unor locuințe sociale, cu bani europeni. Vă voi ține la curent cu toate intervențiile din această zonă!” - se mai arată în mesajul transmis de primarul Cristian Radu. 

Sursa foto: Facebook/Cristian Radu și Mangalia Te Iubesc

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 581

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 255

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 422

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată unde își cere transferul

24 Apr 2024 6677

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 432

IPJ Constanța Bărbat de 36 de ani din Mangalia, dat dispărut

24 Apr 2024 362

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 504

IPJ Constanța Lecții de educație rutieră, susținută de polițiști elevilor din Mangalia

23 Apr 2024 316

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia împarte cozonaci de Paște! De unde îi cumpără și ce va scrie pe fiecare ambalaj (DOCUMENT)

23 Apr 2024 351

#DobrogeaDigitală Mangalia în anul 1879 - „De trei ori a fost arsă şi jefuită“

22 Apr 2024 923

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 812

Cumpărări directe Primăria Costinești cumpără sistem video de supraveghere de la GMB Computers, pentru străzile din comună!

22 Apr 2024 327

Cumpărări directe Dimitris Garden SRL se va ocupa de repararea fântânilor arteziene din Mangalia (DOCUMENT)

22 Apr 2024 350

Constanța Ce firmă va elabora studiul de fezabilitate pentru proiectul „Centru Cultural Aurora”, din Mangalia?

22 Apr 2024 333

Primăria Mangalia cumpără cărucioare de cumpărături de 53.000 de euro! Pe partea frontală, va scrie cu alb „Primăria Municipiului Mangalia“ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 427